Emilie Wiersma met haar pakketje voor Het Betere Handwerk. (Foto: Emilie Wiersma)
Emilie Wiersma met haar pakketje voor Het Betere Handwerk. (Foto: Emilie Wiersma)

Verveel je nooit meer!

ROTTERDAM - Je nooit meer vervelen, dat is het doel van Het Betere Handwerk. Tijdens de weken van quarantaine, is het initiatief borduur setjes gaan verkopen. Ze hopen hiermee de moeilijke tijden van het corona virus wat op te fleuren. Voor de eerste editie voor onze stad, kun je de Rotterdamse vlag maken.  

De 31-jarige eigenares van Het Betere Handwerk, Emilie Wiersma, was alle verveling zat. Voor het coronavirus is ze erachter gekomen dat ze een vorm van reuma heeft. Hierdoor kreeg ze opeens te maken met grote veranderingen. “Ik ben voor het virus al begonnen met borduren. Toen ik de Rotterdamse vlag met de woorden ‘sterker door strijd’ had gemaakt, voelde ik me ook echt sterker”, vertelt Wiersma.  

Toen ze realiseerde dat er veel mensen zijn die zich tijdens het de thuisisolatie vervelen, is ze pakketjes gaan samenstellen die de verveling van de Rotterdamse creatieveling tegen kan gaan. “Het heeft mij geholpen me niet te vervelen, dus ik dacht dat andere dat vast ook vinden. Borduren is voor iedereen. Als het mij gelukt is, weet ik zeker dat andere dit ook kunnen. Dit is mijn manier om blijdschap en kracht te delen.”   

In de toekomst wilt Wiersma haar bedrijfje doorzetten. “Het lijkt me leuk dat ik uiteindelijk ook setjes kan ontwerpen voor andere steden. Zo hoop ik de kracht van het samenzijn nog wat meer te delen.”   

Het borduur setje komt in een pakketje met boorduur stof, een naald, garen en een fotolijstje met een borduurpatroon. Je kunt ze bestellen door Het Betere Handwerk een berichtje te sturen op Facebook of Instagram of door te mailen naar: HetBetereHandwerk@gmail.com. De pakketjes kosten 19,95 euro per stuk.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden