Foto:

Rotterdamse Dakendagen wordt Rotterdamse Dakendingen

Rotterdam - Rotterdamse Dakendagen verandert dit jaar in Rotterdamse Dakendingen. Onder die noemer gaan de Rotterdamse daken binnenkort alsnog dienst doen als (virtueel) podium voor Rotterdamse artiesten en culturele instellingen. Ook wordt er gezocht naar manieren om publiek op kleine schaal de daken te laten bezoeken. Het programma wordt op vrijdag 22 mei bekendgemaakt. 

De organisatie van het populaire evenement op grote hoogte heeft bedacht hoe er toch van alles kan gebeuren zonder dat er grote hoeveelheden mensen op de been zijn. De Rotterdamse Dakendagen gaat bijvoorbeeld langs bij mensen thuis, op hun dakterras, om mee te beleven hoe de daken een fijne plek zijn in tijden van quarantaine.

In het weekend van de oorspronkelijke Dakendagen (4 tot en met 7 juni) zijn er livestreams van popconcerten op hoge daken. In de weken rond dit weekend worden online registraties gemaakt van artiesten met partners als Operadagen Rotterdam, Spraakuhloos, Letterrijk, de Stadsdichter en Conny Janssen Danst, die hun kunsten nu niet voor live publiek kwijt kunnen. De ambassadrice van Rotterdam; Marja van Katendrecht speelt haar (grotendeels afgelaste) theatershow vanaf een dak voor balkons die daar op uit kijken.

Ter vervanging van de Kennisdag, het verdiepingsprogramma voor dakprofessionals, wordt onder meer een DakenTOP georganiseerd met architecten, zijn er interviews met dakexperts, wordt er een dakenessay uitgebracht en samen met het Dakdorpen collectief worden de mogelijkheden van wonen op daken onderzocht in Minecraft. Ook onderzoekt de organisatie of kleinschalige tours of bezoeken aan mooie en interessante Rotterdamse daken georganiseerd kunnen worden.

Om muzikanten, die in deze tijd niet kunnen optreden, te steunen en exposure te geven wordt samen met meer dan tien Rotterdamse muziekpodia de grote Uit-je-dak-muziekprijs georganiseerd. Muzikanten worden hierbij uitgedaagd om een concert van henzelf op te nemen op het dak. Ze kunnen hun dakconcert-video insturen en de winnaar wacht een geldprijs van 1000 euro én mag optreden tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2021. 

Het volledige Rotterdamse Dakendingen programma wordt op vrijdag 22 mei gelanceerd op www.rotterdamsedakendagen.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden