Dit is Rakhee Yadav. (Foto: Charlize Oranje)

Yadav fotografeert Indiaas eten

ROTTERDAM - Wanneer Rakhee Yadav aan eten denkt, ziet ze kleur. Ze is al zeventien jaar een trotse Rotterdammer en is het brein achter een populaire Instagram pagina genaamd '@boxofspice'. Ze deelt hier allerlei recepten die haar doen denken aan haar geboorteland: India.

“Toen ik net naar Rotterdam was verhuisd, moest ik aan de omgeving wennen. Ik zat ook veel binnen, dus het was wat lastig om iets te vinden wat ik leuk vond om te doen”, vertelt Yadav. Omdat ze geboren is in India, was er een groot verschil in cultuur. “Uiteindelijk leek het mij leuk om een Instagram pagina op te starten waar ik veganistische recepten deel en de gerechten fotografeer.”

De foto’s van Indiase maaltijden hebben een Nederlands tintje. “In mijn foto’s vind ik het mooi om donkeren tinten te gebruiken. Nederland is hier perfect voor. Ik ben helemaal verliefd op het licht hier.” Het licht zorgt voor een contrast tussen de kleuren van de gerechten en de omgeving in de foto’s. 

Yadav is gek op het gebruiken van kruiden, maar dat betekent niet dat ze geen fan is van het eten in ons land. "Ik vind het heel mooi om te zien hoe mensen hier de smaak van het eten volledig laten afstemmen op het natuurlijk product. Er zijn niet te veel toevoegingen, het wordt gewoon gewaardeerd zoal het is. Zoals spruitjes, dat is pas écht lekker eten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden