Arjen van der Straaten: 'Hoe breng je nu livemuziek naar de mensen is de vraag.'
Arjen van der Straaten: 'Hoe breng je nu livemuziek naar de mensen is de vraag.' (Foto: )

Arjen organiseert mini-concerten in afwachting van eigen Rotterdams poppodium

Rotterdam - De droom van Arjen van der Straaten was lang dezelfde: 'Een nieuw poppodium met superfocus op Rotterdamse artiesten'. Die droom blijft, maar is door 'het nieuwe normaal' wel iets veranderd, zegt de man die onder de noemer Gârden's Boutique Rotterdam live sessies opneemt en streamt vanuit het Soundport-gebouw in Rotterdam-West.

Er was al contact met de gemeente over een podium, zegt Van der Straaten. "Maar die plannen worden een jaar uitgesteld. De gemeente zei: laat zien waar jullie voor staan. Dat doen we nu op deze manier, met het streamen van miniconcerten. We hebben tien van de dertig optredens inmiddels ingevuld, artiesten kunnen zich dus nog aanmelden."

Tot 31 mei is hij druk met de opnames, daarna richt Van der Straaten zich op z'n aangepaste droom. "De vraag is nu hoe je live-muziek naar de mensen brengt. Ik wil een online platform met live-sessies in combinatie met een soort van 'listening bar'. Een plek waar echte liefhebbers samenkomen en wat een broedplaats voor muzikanten is. Corona is dus ook een impuls voor nieuwe dingen en zou zo maar tot een nieuwe revolutie in de wereld van livemuziek kunnen leiden. Wij zitten in dat geval bovenop de trein."

Aanmelden voor Gârden's Boutique Rotterdam kan via www.gardenmusic.eu. Daar vind je ook de live-sessies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden