'De kinderen en vooral onze kleinkinderen missen we wel. Het was altijd een zoete inval. Nu even niet. Tijd genoeg om te dagdromen.'
'De kinderen en vooral onze kleinkinderen missen we wel. Het was altijd een zoete inval. Nu even niet. Tijd genoeg om te dagdromen.' (Foto: )

Fred droomt van ander nieuws dan corona en schrikt dan wakker

Rotterdam - Omdat we in onze dromen nog wél kunnen leven zoals we willen leven, plaatsen we deze weken dromen van allerlei Rotterdammers in De Havenloods. Iedereen mag insturen. Dit is de droom van Fred Marree:

'Alleen voor een frisse neus even de deur uit. Natuurlijk ook zo nu en dan voor een boodschap. Maar verder veilig thuisblijven. Dat betekent dus alleen maar via moderne hulpmiddelen contact met de kinderen en kleinkinderen. Ja, de kinderen en vooral onze kleinkinderen missen we wel. Het was altijd een zoete inval. Nu even niet. Voor de veiligheid.

Tijd genoeg om te dagdromen. Dromen die je kunt sturen. In een van mijn dagdromen kwamen de krantenkoppen in vogelvlucht voorbij. Het woord ‘corona’ tolde in vele samenstellingen voor mijn ogen. En toen viel mij iets op.
In mijn dagdroom over de corona-krantenkoppen vroeg ik mij af waar onder meer het nieuws over vluchtelingen, de aanslagen in het Midden-Oosten, de situatie in Syrië en de hongerende kindjes in Jemen is gebleven. Heeft het coronavirus al die ellende gestopt?

Die illusie heb ik niet. Toch droomde ik van goed etende kindjes, lege vluchtelingenkampen, bombardementen die gestopt zijn, verdwenen dictaturen en zo meer. Er was rust gekomen gekomen in de wereld. Mensen in de getroffen gebieden konden op adem komen. Naar huis terugkeren. Aan de wederopbouw beginnen. Net zoals mijn ouders dat in de vorige eeuw na de Tweede Wereldoorlog deden. Al die opgejaagde mensen kregen eindelijk rust. In mijn droom klonk zelfs het cliché van een miss-verkiezing: ‘World Peace’ ofwel ‘wereldvrede’.

Na een klein kwartiertje schrok ik wakker, zag Jaap van Dissel op tv en dacht potverdomme. Ik zat weer middenin de coronacrisis en ik dacht aan het gezegde: “Dromen zijn bedrog”.


Honger en oorlog,
Voorgoed verdreven,
Helaas, dromen zijn bedrog,
Maar we blijven streven.
#dagdicht


Mijn echte droom is natuurlijk om het eigenbelang eens een keertje op de tweede en of derde plaats te zetten en op te komen voor al die mensen die ongevraagd in de ellende terecht gekomen zijn. Blijf thuis!'

De Havenloods laat in deze tijd Rotterdammers vertellen over hun dromen, over wat ze zouden wíllen dromen. Omdat onze dromen de enige plek zijn waar we op dit moment het leven kunnen leiden dat we willen leiden. In onze dromen zijn we nog vrij...
Je kunt jouw droom mailen naar redactie.hl@dpgmedia.nl. Volgende week maken we weer een nieuwe droomkrant!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden