Foto:

Rotterdamse 'naaihelden' bieden hulp aan zorghelden

Rotterdam - Rotterdammers met verschillende achtergronden zijn een mooi initiatief gestart met als doel om beschermende kleding voor zorgpersoneel te maken. Een van de drijvende krachten, Fabienne Hansoul, roept sponsoren, gulle gevers en vrijwilligers op om zich aan te sluiten via sewingheroes.com.


'Hoe kan je je talent, knowhow en netwerk inzetten om deze pandemie mee te beteugelen?' Dat is het uitgangspunt waarmee Hansoul aan de slag ging. 'Ik richtte 10 jaar geleden ongeveer mijn eigen lingerielabel op. Maar ik ging meteen met wat anders aan de slag toen een bevriende huisarts me vroeg om een oplossing te vinden voor het probleem waar zij mee geconfronteerd werden; namelijk het tekort aan beschermende schorten. Deze moesten aan een aantal specificaties voldoen; vervaardigd uit 100% katoen, dus wasbaar op 60°, lange mouwen, nauw aansluitend bij de pols en achteraan sluitend. Eens het patroon en prototype klaar, wist ik een sterk team Rotterdammers om me heen te verzamelen en zo werd sewingheroes.com geboren! Sponsors en gulle gevers leveren materialen, vrijwilligers melden zich aan als naaiheld. En dat het nodig is, blijkt uit het groeiende aantal aanvragen die ze krijgen van zorgverleners.'

Eventmanager, lingerie ontwerpster, bouwkundige,  tassendesigner en webdesigner; ieder met hun eigen insteek, vormen nu tezamen een legertje 'naaihelden' met een missie: De zorghelden helpen om zichzelf te beschermen!

Kijk voor alle info op sewingheroes.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden