De Moderne Kuip
De Moderne Kuip (Foto: West 8)

DMK biedt alternatieve oplossing voor Feyenoord City

Rotterdam - Consortium DMK heeft de gemeente en Feyenoord gisteren een oplossing aangeboden mocht het nieuwe stadion (Feyenoord City) niet doorgaan. Deze oplossing voorziet in een snel en optimaal alternatief om de gemeentelijke ambities en het gewenste spelersbudget voor Feyenoord toch te kunnen realiseren. De gebiedsvisie met een plan voor de Moderne Kuip ligt klaar om samen met de Feyenoord-familie en Rotterdam op te pakken.

 
Feyenoord wil financieel en sportief een sprong maken en voor de gemeente Rotterdam ligt er een belangrijke ontwikkelopgave in Rotterdam-Zuid. De plannen voor het nieuwe stadion aan de Maas zijn gestart als aanjager voor de gemeentelijke ambities én die van Feyenoord. Helaas lukt het niet om voor de club een competitief spelersbudget te garanderen. Voor Feyenoord juist de belangrijkste reden om aan het nieuwbouwplan mee te werken. De komst van het nieuwe stadion is nog onzeker en laat nog zeker enkele jaren op zich wachten. De recente uitbraak van het Coronavirus komt daar nu nog overheen. Tot op heden is er echter geen alternatief plan uitgewerkt.

Optimaal alternatief
Mocht het nieuwe stadion niet doorgaan dan heeft DMK een oplossing voor Feyenoord en de gemeente Rotterdam klaarliggen. Deze oplossing voorziet in een snel en optimaal alternatief om ambities voor Feyenoord en Rotterdam-Zuid toch te kunnen realiseren. Dit alternatief voorziet in een gebiedsvisie en een plan voor de gemoderniseerde Kuip met een robuuste business case.

Samenwerking
Al sinds afgelopen zomer werkt DMK met een team van specialisten op het gebied van voetbal en stadioneconomie, gebiedsontwikkeling en financiering inclusief een compleet bouwconsortium aan een alternatief. Dit plan is in de luwte voorbereid om de lopende planvorming niet in de weg te zitten. Wel hebben wij in de voorbije maanden bestuurders uit de Feyenoord-familie, supporters, de politiek, investeerders en andere belanghebbenden bij de planvorming betrokken.

Gelet op de lopende plannen en huidige situatie door het Coronavirus had DMK liever nog even gewacht om over het plan te communiceren. De nieuwe werkelijkheid door het virus vraagt echter ook om flexibiliteit. Door het bestemmingsplan voor het nieuwe stadion dreigt na vandaag de gewenste flexibiliteit voor Feyenoord en de gemeente juist ingeperkt te worden.

De Van Herk Groep – grondeigenaar naast De Kuip – diende gisteren een zienswijze in op het bestemmingsplan voor het nieuwe stadion. Het door DMK uitgewerkte plan met gebiedsvisie wordt daar als oplossing aan toegevoegd. Ook het College van B&W, de gemeenteraad, Feyenoord en Stadion Feijenoord hebben het plan ook reeds ontvangen.

Meer informatie volgt deze zomer op https://www.moderne-kuip.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden