Foto:

Coronatesten voor zorgmedewerkers in parkeergarage Topsportcentrum

Rotterdam - Voor zorgmedewerkers met klachten die passen bij COVID-19 zet de GGD testlocaties op zodat zij getest kunnen worden op het coronavirus. De parkeergarage van Topsportcentrum Rotterdam is hiervoor ingericht, vandaag (dinsdag 7 april) zijn de testen begonnen. Er komen ook mobiele testlocaties in de regio.

De testen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers die werken in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het gaat hierbij om zorgpersoneel dat buiten de ziekenhuizen werkt, bijvoorbeeld in de verpleeghuizen, GGZ, kraam- en thuiszorg. De zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een test, worden door hun werkgever aangemeld bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Hierover worden afspraken gemaakt met de zorgorganisaties.

De parkeergarage in Topsportcentrum Rotterdam wordt ingericht als drive-in locatie. De locatie is goed bereikbaar per auto, met de fiets, scooter of te voet. Zorgmedewerkers die aangemeld zijn en een afspraak hebben, wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen en met de auto de komen. Na controle van aanmelding en legitimatie, kunnen zij door naar de parkeergarage. In de eigen auto neemt een GGD-medewerker de test vervolgens af. Voor mensen die niet met de auto komen is er een andere route. Vanwege besmettingsrisico’s raadt de GGD af om met het openbaar vervoer te komen. De zorgmedewerkers worden later telefonisch door de GGD geïnformeerd over de uitslag.

De GGD Rotterdam-Rijnmond zet halverwege de week ook een bus in als mobiele testlocatie. Deze bus bezoekt dagelijks een andere zorgorganisatie. 

Lees meer bij de gemeente Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden