Peter van Heemst droomt van een feest voor ál zijn vrienden. Waar het nummer Perfect Day wordt gezongen.
Peter van Heemst droomt van een feest voor ál zijn vrienden. Waar het nummer Perfect Day wordt gezongen. (Foto: )

Peter droomt van een groot feest met al z'n vrienden: 'Een perfect day!'

Rotterdam -  Peter van Heemst droomt veel de laatste tijd. Het zijn mooie dromen, waarin hij onder meer een groot feest voor zich ziet. Met prachtig weer. En ál zijn vrienden.

"Ik was al vóór de coronacrisis van plan een heel groot feest te geven. Ergens eind juni, dus voor de zekerheid droom ik van een anderhalvemeter-feest. Ik geef nooit feesten, in 2006 of zo voor het laatst. Sinds ik gestopt ben als politicus (Van Heemst was jarenlang actief in de Tweede Kamer en de Rotterdamse gemeenteraad) heb ik zó veel nieuwe mensen leren kennen, die me vaak ook heel dierbaar zijn geworden. Die mensen wil ik graag op een groot feest samenbrengen. Mét alle mensen die ik al langer ken. Nou, en van dat feest droom ik nu dus elke dag. Dan droom ik van Weelde, een prachtige plek waar je binnen én buiten kunt zijn, lekker in de zon. Er komen hele jonge kinderen, maar ook mensen van een jaar of 80. En iedereen in goede gezondheid! Ik zie in mijn dromen Elizabeth Simonian optreden. Ik heb zangles van haar gehad, zij zingt in mijn droom Perfect Day van Lou Reed. Verder zijn er natuurlijk Rotterdamse cateraars. In mijn droom laat ik al mijn vrienden zien hoe mooi een feest in Rotterdam is."

"Ik heb twee dromen, mag ik er nog eentje vertellen? Sinds de coronacrisis is losgebarsten ben ik, zoals zo veel mensen, al mijn freelance-klussen kwijtgeraakt. Mijn hele agenda was opeens leeg! Toen ben ik gaan verzinnen wat ik met mijn tijd moest doen en heb ik me aangemeld voor het geven van taallessen aan vluchtelingen. Die mensen zitten in taalklasjes van SamenDoorSamen om Nederlands te leren, en die taalklasjes zijn natuurlijk ook opgeheven nu, je mag immers niet meer met te veel mensen samen zijn. Dus sinds een paar dagen geef ik via Skype Nederlandse les aan een vader en een zoon uit Eritrea. En daar komt nog een derde bij. En weet je wat nou mijn droom is? Dat ik straks, als deze ellende voorbij is, met die mensen af kan spreken! Je raakt natuurlijk bevriend met als je elkaar elke dag spreekt. Dus ik zou ze, over een maand of zo, graag in het echt willen ontmoeten!"

De Havenloods laat vanaf deze week Rotterdammers vertellen over hun dromen, over wat ze zouden wíllen dromen. Omdat onze dromen de enige plek zijn waar we op dit moment het leven kunnen leiden dat we willen leiden. In onze dromen zijn we nog vrij...
Je kunt jouw droom mailen naar redactie.hl@dpgmedia.nl. Volgende week maken we weer een nieuwe droomkrant!


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden