Eva Halima en LizaLiv. LizaLiv droomt van sneeuw, Eva van een wereld zonder lijden. (Foto: Diana Kap)
Eva Halima en LizaLiv. LizaLiv droomt van sneeuw, Eva van een wereld zonder lijden. (Foto: Diana Kap) (Foto: )

Eva en LizaLiv: Dromen van sneeuw, en een wereld zonder lijden

Rotterdam - Eva Halima Sebbar en haar dochter LizaLiv dromen er flink op los. Ze hebben allebei lieve dromen. Over gezondheid, arm en rijk, of van een wereld waarin mensen liever tegen elkaar zijn. Maar LizaLiv droomt bijvoorbeeld ook dat het buiten sneeuwt, en Eva droomt van minder 'moeten'.

Eva: "Ik droom ook van bijvoorbeeld mensen die afhankelijk zijn van psychiatrische zorg. die leven altijd al in een soort lockdown, snap je? Die kunnen nu vaak geen bezoek meer ontvangen, kunnen alleen nog videobellen. In mijn dromen is hun uitzichtloosheid ook wat minder."

"En ik droom van een vrije, gezonde en stressvrije wereld. Een wereld waar alle kinderen gelukkig zijn. Gezondheid, gelijkwaardigheid en vooral vrijheid. Een wereld waar iets ‘moeten’ niet bestaat. Een wereld zonder hiërarchie. Zonder pijn en zonder lijden. Een wereld waar gewoon heel veel te lachen valt. Ik droom er weleens van dat we allemaal wat minder verantwoordelijkheid hebben en weer iets meer kind mogen zijn."

LizaLiv (7) vraagt zich vaak af waarom de ene mens arm is en de ander rijk: "Ik droom ervan dat iedereen het even goed heeft, van een wereld waarin iedereen gelukkig is. En allemaal even rijk. In mijn dromen zijn de mensen ook liever, ik snap niet dat ze soms onaardig tegen elkaar zijn. Oh, en ik droom heel vaak dat het gaat sneeuwen! Ik weet ook niet waarom, maar in mijn dromen kan ik lekker buiten in de sneeuw met mijn vriendjes spelen. Jaah, daar droom ik van! Van sneeuw!"

De Havenloods laat vanaf deze week Rotterdammers vertellen over hun dromen, over wat ze zouden wíllen dromen. Omdat onze dromen de enige plek zijn waar we op dit moment het leven kunnen leiden dat we willen leiden. In onze dromen zijn we nog vrij...
Je kunt jouw droom mailen naar redactie.hl@dpgmedia.nl. Volgende week maken we weer een nieuwe droomkrant
!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden