Kijktip: liveshow Spitfree Comedy van Comedy Club Haug. Foto: Debbie van Polanen Petel.
Kijktip: liveshow Spitfree Comedy van Comedy Club Haug. Foto: Debbie van Polanen Petel. (Foto: )

Blijf thuis, met de Thuisagenda!

Nu voorlopig veel evenementen zijn afgelast, moeten we onszelf vooral thuis vermaken. De agenda verandert daarom voor even in de Thuisagenda. Uitagenda Rotterdam zet komende tijd de leukste thuistips voor je op een rij zodat jij je niet hoeft te vervelen. Verwacht onder andere filmtips voor je thuisbioscoop, e-booktips of tips voor het luisteren van podcasts over kunst & cultuur.


Liveshow Spitfree Comedy
Comedy Club Haug streamt iedere woensdag, vrijdag en zaterdag om 21.00 uur het nieuwe YouTube-programma Spitfree Comedy. Samen met Wilhelmer van Efferink praat Tim Hartog ingezonden items aan elkaar. Denk hierbij aan een column van Teun van Elzen, een kookvideo van Berit Companjen en de vlog Dingen Waar Je Anders Geen Tijd Voor Hebt door Daan van der Hoeven. Abonneer je op het YouTube-kanaal van Comedy Club Haug en blijf op de hoogte.


Dagelijkse dosis Sinfonia Rotterdam
Afgelopen maand vierde Sinfonia Rotterdam haar 20e verjaardag. Om de viering nog even digitaal voort te zetten en een positief geluid te laten horen is Music Moments bedacht. Sinds 16 maart stuurt Sinfonia Rotterdam elke dag een muziekclip de wereld in. Alle nummers zijn fragmenten van live registraties van hun eigen concerten. Bekijk de muziekclips op www.youtube.com/sinfoniarotterdam.

Podcast van Theater Rotterdam

Bij Theater Rotterdam kun je nu ook vanuit huis je hart ophalen, zij hebben namelijk de podcastserie OFFBEAT. Een bijzondere podcast waarbij ontmoetingen centraal staan. Er is geen interviewer, je hoort een gesprek alsof je zelf ook aan tafel zit. Het onderwerp is een thema uit een theatervoorstelling. Beluister de podcast op www.theaterrotterdam.nl.


Scapino Ballet Online
Op het Facebookkanaal van Scapino Ballet Rotterdam plaatst het dansgezelschap opbeurende en inspirerende content. Zo kun je elke maandag om 20.30 uur een livestream zien van een voorstelling, film of documentaire. Ook de dansers van Scapino zitten niet stil. Ontdek in online videodagboeken waar ze zich zoal mee bezig houden. Like de Facebookpagina www.facebook.com/scapinoballetrotterdam om nieuwe updates te ontvangen.

Documentaire: Gabbers
Nu we binnen zitten met zijn allen is het de hoogste tijd om de stad vanuit de woonkamer te verkennen met Rotterdamse documentaires. Eén pareltje daarvan is de documentaire Gabbers. Begin jaren negentig bloeide de gabbercultuur in Rotterdam. In deze documentaire gaan we terug naar de hardcorefeesten in Parkzicht en de Energiehal. Hoe zag het leven van de Rotterdamse gabber eruit? Je ontdekt het via www.vpro.nl.

Writers Guide to the Galaxy
Writers Guide to the Galaxy de komende tijd afwisselende schrijfopdrachten op hun Instagrampagina, zodat je creativiteit lekker kan blijven stromen. De opdrachten worden elke keer bedacht door een andere schrijfdocent. Meedoen is gratis, maar tegen een vergoeding krijg je feedback op je eigen tekst en steun je een zzp'er. De eerste opdrachten staat inmiddels online op de Instagrampagina @thewritersguidetothegalaxy.

DE APRÈS SKIHUT FEEST TV
Ga jij normaal gesproken graag naar de Skihut? Dan kan je nu iedere avond vanaf 21.00 uur terecht bij Après Skihut Feest TV. Het programma zit boordevol elementen om iedereen te entertainen. Verwacht hits, verzoeknummers, weetjes, prijsvragen en heel veel confetti op je beeldscherm. Ga naar live.deapresskihut.nl voor de livestream.

Kijk voor meer thuistips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden