Foto:

Zó probeert Erasmus MC het coronavirus te stoppen, en op déze manier kun je helpen!

Rotterdam - In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn door het virus en naar een vaccin, om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen.

Eén van de onderzoeksprojecten waar dringend financiële ondersteuning voor nodig is, wordt geleid door internist infectioloog dr. Bart Rijnders. “Wie genezen is van een coronavirusinfectie, heeft meestal beschermende antistoffen in het bloed. En precies díe antistoffen kunnen we in het Erasmus MC goed gebruiken. Ze kunnen mogelijk dienen als geneesmiddel voor patiënten die met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis.” Dit onderzoek is binnen zeer korte tijd goedgekeurd door de ethische commissie van het Erasmus MC en is van groot belang om mensen te gaan genezen. Hoe meer financiering en plasmadonoren, des te sneller kan dit onderzoek tot resultaten leiden.

Met elkaar proberen we het gevoel van onmacht om te zetten in daadkracht met als doel om het coronavirus te verslaan. Wetenschappelijk onderzoek is daarbij van het grootste belang. Financiële steun van particulieren en bedrijven is onmisbaar om dit onderzoek mogelijk te maken. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd. Help jij ook mee aan de bestrijding van het coronavirus SARS-CoV-2?

Meer informatie over hoe je kunt helpen, vind je op www.samenvooreengezondetoekomst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden