In Ahoy wordt maandag 30 maart gestart met het gereedmaken van 88 bedden en er is, indien nodig, een maximale uitbreiding mogelijk tot 680 bedden.
In Ahoy wordt maandag 30 maart gestart met het gereedmaken van 88 bedden en er is, indien nodig, een maximale uitbreiding mogelijk tot 680 bedden. (Foto: )

Rotterdam opent extra locaties met honderden bedden voor de meest kwetsbaren

Rotterdam - In de regio Rotterdam komen meerdere extra zorglocaties voor kwetsbare mensen. Er komen plekken in bijvoorbeeld het Van der Valk Hotel, Rotterdam Ahoy en het Aafje zorghotel. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 300 extra bedden. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit te breiden naar ruim 1.000 bedden.

De zorglocaties kunnen specifiek voor coronapatiënten zijn maar ook voor andere patiënten die zorg nodig hebben, maar hiervoor niet naar het ziekenhuis hoeven. Dat kunnen dak- en thuislozen zijn, ouderen die niemand thuis hebben om hen te verzorgen of mensen die begeleid wonen.

Zorglocaties

- Van der Valk Hotel Ridderkerk: het Van der Valk Hotel vangt mensen op die positief getest zijn op corona maar tijdelijk niet thuis kunnen blijven, bijvoorbeeld omdat ze een huishouden delen met iemand die ook kwetsbaar is. Op deze locatie starten staan per 1 april 50 bedden. 

- Aafje zorghotel: het Aafje zorghotel, locatie Maasstad Ziekenhuis, wordt ingericht als coronacentrum. Maandag wordt het geopend. Het zorghotel staat in directe verbinding met het ziekenhuis, en de medewerkers zijn gewend om complexe zorg te leveren. Er kunnen maximaal 160 bedden gereedgemaakt worden.

-  Charloise Lagedijk: deze locatie wordt volledig ingericht voor positief op corona geteste bewoners, van Beschermd Wonen- en Maatschappelijke Opvang locaties van de GGZ en MO-instellingen Antes, Pameijer, NAS, Leger des Heils en Centrum voor Dienstverlening. 

- .Rotterdam Ahoy wordt een extra voorziening voor patiënten die wel zorg nodig hebben maar niet naar het ziekenhuis hoeven. Dat kunnen coronapatiënten zijn maar ook andere patiënten. Er wordt maandag 30 maart gestart met het gereedmaken van 88 bedden en er is, indien nodig, een maximale uitbreiding mogelijk tot 680 bedden. 

- Voor dak- en thuislozen is een extra zorglocatie beschikbaar waar iemand, indien besmet met corona, in isolatie kan verblijven. Bij een vermoeden van besmetting gaat de persoon naar een daarvoor ingerichte tijdelijke zorglocatie in Charlois (een vleugel in een gebouw van Prokino). 

Het is niet mogelijk voor patiënten om zichzelf te melden op de genoemde locaties. De omgeving van de zorglocaties is afgeschermd waardoor de locatie niet bezocht kan worden. 

Lees meer op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden