Ook op de Steven Stemerdingschool in Zuidwijk moeten de kinderen en leerkrachten elkaar missen.
Ook op de Steven Stemerdingschool in Zuidwijk moeten de kinderen en leerkrachten elkaar missen. (Foto: )

Juffen en kinderen laten per spandoek weten: we missen jullie!

Rotterdam - 'Wij missen jullie!', 'Hartje voor iedereen', 'Samen staan we sterk' en 'Groetjes van alle juffen'! staat er te lezen op spandoeken voor de ramen van de Steven Stemerdingschool in Zuidwijk. De kinderen en ouders hingen hun antwoord aan het dichte hek: 'Wij missen jullie ook lieve juffen'! Ondanks de gesloten deuren kunnen nieuwe leerlingen wel aangemeld worden.

Nu leerlingen, ouders en leerkrachten van De Steven Stemerdingschool druk bezig zijn met onderwijs op afstand in verband met de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus, gaan er geluiden op dat er zorgen zouden zijn over het aanmelden en inschrijven van toekomstige leerlingen. Normaal gesproken staan er in de maanden maart, april en juni aardig wat rondleidingen gepland met ouders en toekomstige leerlingen van de school. Ouders vragen zich nu af of zij hun zoon of dochter nog wel in kunnen schrijven, met name voor het aankomende schooljaar. Zij vrezen dat er geen plaats meer is of dat zij te laat zijn.

"Deze mensen kunnen wij vooralsnog geruststellen," aldus Marloes Snel, directrice van De Steven Stemerdingschool. "Bij ons kunnen ouders terecht voor informatie en een telefonische afspraak kan altijd worden gemaakt. Leerlingen kunnen nog worden aangemeld en ingeschreven. De persoonlijke rondleiding en het kennismakingsgesprek zullen dan later plaatsvinden, maar iedereen is welkom. Ouders van toekomstige leerlingen kunnen een mail met hun contactgegevens sturen naar info@stevenstemerding.nl. Ik zal dan contact met hen opnemen om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden."

Normaliter maken ouders een afspraak met de directrice voor een rondleiding door de school en een kennismakingsgesprek. Wanneer het kind bijna 4 jaar is, worden verschillende wenmomenten afgesproken. Ook hiervoor wordt gezocht naar een passende oplossing. De huidige leerlingen van De Steven Stemerdingschool zijn nu thuis, omdat de school gesloten is. Het team van leerkrachten zorgt voor onderwijs op afstand en opvang van de leerlingen van ouders met vitale/cruciale beroepen in samenwerking met verschillende kinderopvangorganisaties. "Een rondleiding zou in deze tijd dan ook een ander beeld geven dan wanneer de school open is en alle leerlingen en onderwijspersoneel aanwezig zijn." Het is nog niet bekend wanneer de scholen weer open kunnen gaan. De voorzichtige verwachting is dat ze ook na 6 april nog gesloten zullen blijven. Tot die tijd kunnen ouders ook een kijkje nemen op www.stevenstemerding.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden