Evy, en haar vriendinnen Amber en Rachel. Vanwege de veiligheid niet samen op één foto.
Evy, en haar vriendinnen Amber en Rachel. Vanwege de veiligheid niet samen op één foto. (Foto: )

Evy, Amber en Rachel willen dat iedereen een tekening met een beschermengel krijgt

Rotterdam - Evy (12) mist haar vriendjes, en haar klasgenootjes. En haar oma het allermeest. Zeker ook omdat er in haar buurt, de Wielewaal, niet zo veel andere kinderen meer wonen en ze voor de zekerheid sowieso liefst binnen blijft. Omdat ze zich soms verveelt, is ze gaan tekenen.

Evy tekent voor de bewoners van Sonneburgh aan de Dorpsweg, waar haar tante werkt. Maar eigenlijk voor iedereen op de wereld. Ze tekent beschermengelen. "Het liefst zo veel mogelijk! Ouderen zijn nu zo alleen en die kunnen wel een beschermengel gebruiken. Ze kunnen de tekeningen aan de muur hangen en als ze er dan naar kijken, voelen ze zich misschien niet zo eenzaam."

Rachel en Amber helpen Evy. Ze hebben al tientallen ('Het zijn er zó veel dat ik het niet precies weet') tekeningen, maar dat moeten er meer worden, Omdat iedereen een beschermengel verdient. Ze hopen dat iedereen mee wil tekenen. En wat ze ook goed kunnen gebruiken, is materiaalpapier en cartridges. Die kun je doneren via de  Wielewaal Babbelbox op Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden