Stay Home Soundsytem. Foto: Sander Voets.
Stay Home Soundsytem. Foto: Sander Voets. (Foto: )

Niks Uitagenda, dit is de Thúisagenda!

Rotterdam - Nu voorlopig veel evenementen zijn afgelast, moeten we onszelf vooral thuis vermaken. De agenda verandert daarom voor even in de Thuisagenda. Uitagenda Rotterdam zet komende tijd de leukste thuistips voor je op een rij zodat jij je niet hoeft te vervelen. Verwacht onder andere filmtips voor je thuisbioscoop, e-booktips of tips voor het luisteren van podcasts over kunst & cultuur.

Livestream: Stay Home Soundsystem
Een stel bevriende artiesten duikt de komende tijd meerdere keren de studio van de Rotterdamse dj Speedy J in om een virtueel feestje te bouwen. De livestream wordt uitgezonden vanuit STOOR, een creatieve broedplaats voor dj- en producers. Verschillende Rotterdamse dj's staan achter de draaitafels. Blijf op de hoogte via www.stoor.net/stayhomesoundsystem.

Bibliotheek Rotterdam Online
Met je bibliotheekabonnement heb je 24/7 toegang tot tal van e-books, luisterboeken en schoolboeken. Of je nu op zoek bent naar de klassiekers uit de literatuur, een streekroman, een boek voor je kinderen of een boek over je nieuwste hobby, je vindt het bij de online bibliotheek. E-books blijven drie weken lang op je smartphone, tablet, e-reader, pc of laptop staan. Kijk op www.onlinebibliotheek.nl voor meer informatie.

Films van LantarenVenster
Via de webpagina Picl geniet je thuis van het filmaanbod van LantarenVenster. Van nieuwe producties als Mijn Rembrandt en Hors Normes tot toppers als Parasite en Portrait de la jeune en feu. Als je een film hebt uitgekozen, zorg er dan voor dat je in het rijtje filmtheaters LantarenVenster aanklikt. Zo bied je het Rotterdamse filmtheater een financieel steuntje in de rug deze periode. Bekijk het filmaanbod op www.picl.nl/theaters/lantarenvenster/filmaanbod.

Fotowedstrijd van Karen van Gilst
De Rotterdamse fotografe Karen van Gilst heeft een fotowedstrijd vanuit huis bedacht. Iedere dag post zij
een thema op haar Instagram feed om jou te inspireren je dagelijks leven op een creatieve manier in beeld te brengen. Check haar Instagram (@karenvangilst), want als je meedoet maak je ook kans op een mooie prijs.

Maaspodium Online
Voor alle thuiszitters en bankhangers: met Maas @ Home hoef je niet stil te zitten en neem je deel aan verschillende cursussen.
Wat dacht je van een cursus niets doen (maar eigenlijk groots dromen), een workshop applaudisseren (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een cursus schrijven voor theater? Ook zijn er tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas. Ontdek de cursussen via www.maastd.nl/athome.


Films via IFFR Unleashed
Met de steamingdienst van International Film Festival Rotterdam (IFFR) kun je veel IFFR-films terugkijken. Op IFFR Unleashed vind je onder meer ‘Groeten uit Rotterdam’. Dit drieluik biedt een inkijkje in de Rotterdame kunst- en muziekwereld van begin jaren tachtig. Een bewogen tijd met onder meer punkgroep de Rondos, Cor Kraat en Jules Deelder. Ga naar www.iffr.com/nl/iffr-unleashed voor het gehele filmaanbod.

Workout Of The Day
BOOTCAMP Rotterdam plaatst iedere dag een korte workout zodat je thuis alsnog kunt sporten en lekker fit blijft. De workout wordt door middel van een video met uitleg in een groepschat op Whatsapp geplaatst. Nog een fijn voordeel: alleen de beheerder kan berichten plaatsen in de chat, zodat deelnemers geen last hebben van appjes van anderen. Stuur een berichtje naar 0614223519 en je wordt toegevoegd in de groepschat.

Kijk voor meer thuistips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden