Selfie van Maroukh Jamshad (Foto: Maroukh Jamshad)
Selfie van Maroukh Jamshad (Foto: Maroukh Jamshad) (Selfie van Maroukh Jamshad (Foto: Maroukh Jamshad)

Maroukh Jamshad over werken tijdens de coronacrisis: 'De drukte is bizar'

Rotterdam - De 21-jaar oude Maroukh Jamshad woont in het oosten van Rotterdam. Terwijl er een grote groep mensen is die in verband met het coronavirus thuis op de bank zit, werkt zij wel door. Doordeweeks is Maroukh bijna elke dag bij één van haar twee baantjes te vinden. Ze werkt bij een snackbar en in de Action. Tijdens haar werk heeft ze te maken met verschillende maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen: zo kun je bij de snackbar alleen eten afhalen en heeft de Action extra schoonmaakregels.

Zo'n drie dagen per week werkt Maroukh in de Action. Daar is de drukte bizar, vertelt ze. "Mensen wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven, maar er komen meer klanten dan normaal in de Action."

De winkelketen heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van corona tegen te gaan. "Iedereen moet tijdens het werk handschoenen dragen. Bij de kassa's staat er ook een fles hand gel en alcohol, zodat de caissière de kassa kan desinfecteren." Ook heeft de winkel aangegeven dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet hebben. Tot slot zijn er regels opgesteld voor het inslaan van zeep en andere schoonmaakmiddelen. 

Maroukh hoopt dat het hamsteren hiermee wat af gaat nemen. "Iedereen mag maar maximaal twee soorten zeep. We hebben dat besloten zodat iedereen de kans heeft om zulke producten te kopen. Als mensen grote hoeveelheden kopen, eindigt het uiteindelijk toch achter in de kast."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden