'Corona zal mij weinig doen, maar het is wel gevaarlijk voor de mensen waarmee ik in contact kom.' (Foto: Juliano Sedoc)
'Corona zal mij weinig doen, maar het is wel gevaarlijk voor de mensen waarmee ik in contact kom.' (Foto: Juliano Sedoc) (Foto: )

'Corona zal mij weinig doen, maar is wel gevaarlijk voor mensen met wie ik in contact kom'

Rotterdam - De 19-jarige Juliano Sedoc woont in de wijk Feijenoord. Hij heeft een tussenjaar genomen van studeren en werkt ongeveer vier dagen per week bij restaurant 'Shiki Sushi & Lounge' in de bediening. Tijdens zijn werk heeft hij de afgelopen paar weken al veel te maken gehad met aanpassingen vanwege het Coronavirus (COVD-19).

 "Het begon met dingen die eigenlijk weinig verschil maken voor de werknemers. We moesten alleen onze handen vaker wassen en direct contact met anderen vermijden. Maar vorige week merkten we de verandering wel erg. Omdat er maar maximaal 100 mensen in een ruimte mochten zijn, is driekwart van het serveerteam afgebeld", vertelt Sedoc over zijn werk. "De sfeer was ook anders. Iedereen zat uit elkaar in verband met de veiligheid, dus het was ook minder gezellig. Iedereen was toch op zijn hoede voor het virus."

Inkomsten

Vanwege de recente sluiting van de horeca, heeft Sedoc momenteel geen bron van inkomsten. "Het is een vervelende situatie dat ik nu niet kan werken en dus ook geen geld kan verdienen. Ik lijd er nu nog niet onder, maar dat kan op lange termijn wél gebeuren."

Sedoc hoopt dat hij zo snel mogelijk weer terug aan het werk kan, maar hij denkt dat het nog wel een langere tijd gaat duren dan verwacht. "Eerlijk gezegd denk ik dat het virus ons nog een tijd zal bezighouden."

Veiligheid

Toch begrijpt Sedoc wel waarom deze maatregelen zijn genomen. "Corona zal mij weinig doen, maar het is wel gevaarlijk voor de mensen waarmee ik dagelijks in contact kom. Ik heb gewoon een gezond immuunsysteem, maar ouderen lopen gevaar. Dan blijf ik toch liever binnen, in plaats van het te verspreiden."

Hij maakt zich veel zorgen over de gezondheid van zijn oma. Ze werkt namelijk in een verzorgingshuis waar veel ouderen wonen én er al één persoon is die coronasymptomen heeft. "Het is wel erg dichtbij allemaal. Ik maak me zorgen maar snap ook dat mensen uit de zorg moeilijk thuis kunnen blijven."

Vrije tijd

In de tussentijd maakt de 19-jarige Rotterdammer gebruik van de extra vrije tijd door wat te leren over kunst. Door te werken aan tekeningen en 3D-kunstwerken, maar ook door vier verschillende instrumenten te bespelen. Sedoc: "Ik heb nu wel veel tijd om te doen wat ik leuk vind, maar ik zou graag terug willen naar mijn werk. Ik hoop gewoon dat de situatie snel verbetert."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden