De Ooievaar heeft een weekmenu én organiseert activiteiten zoals de Pubquiz. Hier zat Sander bij het winnende team.
De Ooievaar heeft een weekmenu én organiseert activiteiten zoals de Pubquiz. Hier zat Sander bij het winnende team. (Foto: )

Sander Dalmeijer moppert niet meer op de NS en snoept opeens veel meer

Rotterdam - Sander Dalmeijer ziet vaak reden tot mopperen op Facebook. Vooral over forenzenleed. Met name de NS, medereizigers en andere idioterie in de voorheen overvolle treincoupés waren het doelwit. Inmiddels werkt ook hij thuis. "Je zou de trein nog gaan missen, maar wat ik het meeste mis is mijn tweede 'huiskamer', café De Ooievaar."

door Els Neijts

Sander reist normaliter met de trein naar zijn werk als inkoopadviseur bij het Ministerie van Justitie in Den Haag. Zijn werk vindt hij leuk, maar het dagelijks reizen een ramp. Wat na de terugreis altijd veel goedmaakt, is zijn stamkroeg in Historisch Delfshaven. "Ik woon alleen, dus De Ooievaar is echt mijn tweede huiskamer."

De eerste dag van vorige week werd alles anders. "Maandag was ik ook eens nog te vroeg opgestaan", lacht Sander alsof hem dat niet vaak overkomt. "Toen de treindeuren open gingen, stapte er niemand uit en bleken de coupés zo goed als leeg. Onwennig hoor. Het voelde toch een beetje alsof ik in een hele foute film terecht was gekomen."

Als inkoopadviseur draait Sander zijn 'eigen winkeltje'. "Ik run een soort bestelloket waar medewerkers van justitie terecht kunnen als ze iets intern organiseren. Omdat mijn loket laagdrempelig moet zijn, was live contact belangrijk. Maar nu zitten ook alle collega's keihard thuis te werken. Met af en toe een broodnodige online ontlading." Thuiswerken vraagt veel discipline, weet Sander inmiddels. "Het werk komt heus wel af, maar ik eet en snoep ineens veel meer. Een familiezak chips leegeten doe ik anders alleen in het weekend."

In plaats van de gebruikelijke ergernis over medereizigers, voelde Sander afgelopen week vooral verbijstering over wat hij in de supermarkt meemaakte. "Na mijn laatste werkdag trof ik bij de Albert Heijn de allerlaatste zak spruiten. Ik was flabbergasted en merkte maar net op het nippertje dat een vrouw ook het laatste pakje zalm uit mijn karretje jatte. Ik heb héél hard Vindt u dat normaal? geroepen!"

Alleenstaanden zitten vooral in deze tijd in een heel ander parket dan wie huisgenoten heeft. "Daarom mis ik mijn kroeg ook zo", zucht Sander. "De eigenaar, Peter Bender, zorgt wekelijks voor een voordelig weekmenu en er wordt regelmatig van alles georganiseerd. Heerlijk. Als alleenstaande word ik anders af en toe echt gek van mezelf. Ik ben nogal druk. Het enige wat nu nog kan is een wandelingetje met een, ook alleenstaande, vriendin. Als we af en toe even op een bankje gaan zitten, nemen we allebei het uiterste puntje."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden