Foto:

Ruim één miljoen kijkers voor huiskamerconcert Rotterdams Philharmonisch Orkest

Rotterdam - Het online optreden dat vrijdag 20 maart is uitgezonden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest is in de daaropvolgende dagen door meer dan een miljoen mensen bekeken. Ook buiten onze grenzen ontroerde het online Beethoven-concert. Zo deelde de Amerikaanse astrofysicus Neil Degrasse Tyson de video met zijn 14 miljoen volgers op Twitter en is het huiskamerconcert al meerdere keren voorbijgekomen in het BBC World News. 

Het initiatief is een samenwerking met de grootste en oudste particuliere mantelzorgorganisatie van het land, Senior Service. “We hadden enkel durven dromen dat de video zo snel al zo vaak bekeken zou worden. Als je alleen al de kijkcijfers van de social mediakanalen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Senior Service bij elkaar optelt kom je nu al boven een miljoen views”, vertelt directeur Floris Vervat van Senior Service. “Ons doel om bij te dragen aan de saamhorigheid tussen de Nederlanders onderling en de ouderen in het bijzonder is dan ook zeker behaald.”

Het muziekstuk dat wordt gespeeld is Beethoven 9: ‘Alle Menschen werden Brüder’, een stuk dat staat voor verbinding, verbroedering en saamhorigheid. In de video zijn de individuele opnames van 17 musici die in hun huiskamer spelen samengevoegd tot één online optreden dat te zien is op de social-kanalen en de websites van Senior Service en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zou eigenlijk een tour maken door de Verenigde Staten en in verschillende steden optreden, maar het coronavirus heeft daar een streep door gezet. Het orkest besloot daarom samen met stadsgenoot Floris Vervat van de nood een deugd te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden