Met zijn nieuwe muziek duikt Rotterdammer Benne van der Velde de singer-songwriterhoek in én zingt in het Engels.
Met zijn nieuwe muziek duikt Rotterdammer Benne van der Velde de singer-songwriterhoek in én zingt in het Engels. (Foto: )

Rotterdammer Benne werkt aan nieuwe muziek in het Engels

Rotterdam – Voor veel mensen ligt het werk door de coronacrisis een tijdje stil, maar niet voor Benne van der Velde. Als medewerker van een Ikea-magazijn heeft hij het deze tijden extra druk – veel mensen bestellen nu online. Maar ook op creatief gebied zit Benne niet stil. Na een paar jaar rust brengt hij dit najaar een Engelstalig album uit.

door Leanne Sneep

Om zichzelf weer op de kaart te zetten, re-releasde hij oud werk. "Ik wil graag weer een basis voor mijn muziek bouwen." Hij heeft er nooit fulltime van geleefd, maar Benne is al heel zijn leven creatief bezig.

Sinds 2005 brengt hij dichtbundels uit, ook was hij actief als zanger en rapte hij in 2011 als Drs. B het nummer ‘De Haven van Rotterdam’. Hij haalde met dit nummer zelfs de finale van Art Rocks!, een samenwerking tussen De Grote Prijs van Nederland en Museum Boijmans van Beuningen. "Ik heb toen een videoclip mogen opnemen in de havens, dat was echt een hele toffe ervaring."
Inmiddels is hij bijna tien jaar verder en heeft hij weer energie opgevat voor nieuwe muziek. En daarom wil hij zijn oude muziek graag weer onder de aandacht brengen. "Mijn oude muziek is eigenlijk een opmaat naar het Engelstalige album. Zo bouw ik weer aan een nieuwe basis en hoop ik dat mijn muziek breder wordt opgepikt."
Benne’s nieuwe album zal wel een heel ander genre zijn dan wat veel mensen van hem gewend zijn. Dat komt mede doordat hij de singer-songwriterhoek induikt en Benne in het Engels zingt. "De Engelse vijver is nou eenmaal groter, veel meer mensen verstaan die taal. Ik hoop dat dat ook bijdraagt aan het een breder publiek. Al zwemmen er natuurlijk ook veel meer vissen in."
Ondanks dat hij dus hoopt dat zijn muziek veel aandacht zal krijgen, blijft hij er voorlopig erg nuchter onder: "Ik ga er niet vanuit dat mijn werk de wereld gaat veranderen en dat er iemand op zit te wachten. Het belangrijkste is dat ik energie krijg van het creatieve proces. Zo ben ik nu weer een tijdje bezig met muziek en zodra ik dat weer zat ben, zoek ik een nieuwe uitdaging." Voorlopig moeten we dus nog even wachten op het album. Ben je in de tussentijd nieuwsgierig geworden naar het oude werk van Benne? Via zijn website bennevandervelde.nl vind je al zijn werk, waaronder ook zijn dichtbundels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden