De aanschaf van nieuwe kleine bakjes leek eerst een miskleun, maar komen nu goed van pas!
De aanschaf van nieuwe kleine bakjes leek eerst een miskleun, maar komen nu goed van pas! (Foto: )

Bezorgd Aphalen houdt 'de loop' er in tijdens corona

Rotterdam - Toen Albert Kokosky Deforchaux zijn Indische afhaal-toko Ap Halen aan de Mathenesserdijk opende, kreeg hij geen alcoholvergunning. Een béétje jammer, maar al snel bleven zijn klanten toch gezellig eten in zijn als huiskamer ingerichte winkel. "Dat blijkt nu een gelukje bij een ernstig ongeluk. Omdat ik als winkel te boek sta, hoef ik niet dicht. Blijven eten mag helaas niet meer, dus gaan ook wíj bezorgen! Desnoods zelf"

door Els Neijts

Dat zelf bezorgen - onder het motto Bezorgd Aphalen - zal zo'n vaart niet lopen, want Albert en zijn vrouw Marjolein hebben een supersnelle koerier gevonden in "De levende fietslegende Lamri Adjis. Na een wat onwennige start met open bruggen en zo, zal hij er voor zorgen dat iedereen zijn nasi rames thuis krijgt. Als het hem niet allemaal lukt, brengen Marjolein en ik zelf wat er na 20.00 uur nog over is. Zónder bezorgkosten."

Wie liever even een loopje heeft en zijn maaltijd wil afhalen blijft welkom. "We hebben natuurlijk wel de noodzakelijke maatregelen moeten nemen. Er mogen niet meer dan twee mensen tegelijk naar binnen. Dat staat op de deur en voor de duidelijkheid hebben we twee kruisen op de vloer geplakt. Als je anderhalve meter afstand moet bewaren sta je hier sowieso al snel knel. Wíj dragen natuurlijk handschoentjes en bij de deur heeft Marjolein doekjes en een prullenbakje neergezet. Die kunnen klanten bij het binnenkomen en weggaan gebruiken."

Ondanks corona blijft 'de loop' er bij Ap en Njonja goed in zitten. "Ik dacht eerst dat er niemand meer zou komen, maar vorige zaterdag ging alles nog op. Dus hoewel ik normaal baal van koken op mijn vrije dag, heb ik dat op zondag toch gedaan. Op onze vrije maandag hebben we nagedacht over mogelijke plannen B, C, D en E, want we dragen graag ons steentje bij. Normaal trekt Marjolein zich de dingen erger aan dan ik, maar nu was het andersom. Nu was ik degene die zei De Wereld gaat er aan!"

Ineens trek in nasi rames? App dan naar 0619989513. Of stuur een bericht via messenger van Facebookpagina Ap Halen. Geef je naam en adres aan hoe groot je maaltijd(en) moet(en) zijn en op welke dag je je eten wilt krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden