Vrijwilligers bezorgen in Zevenkamp flyers over welke hulp er vanuit Coronahulp Zevenkamp gegeven kan worden.
Vrijwilligers bezorgen in Zevenkamp flyers over welke hulp er vanuit Coronahulp Zevenkamp gegeven kan worden. (Foto: onbekend)

Bewoners Zevenkamp helpen elkaar tijdens de coronacrisis

Rotterdam - Een hecht netwerk van organisaties helpt de kwetsbare groep bewoners in Zevenkamp tijdens de coronacrisis. Deze organisaties zijn Het Leger des Heils, Huis van de Wijk, bewonersorganisatie BOZ en Elly's place, een voedselbank. Bewoners kunnen hier terecht voor hulp, informatie of zo maar een praatje. In Zevenkamp laten de bewoners elkaar niet in de steek.

"De coördinatie van de diverse welzijnsorganisaties vindt plaats bij het buurtsteunpunt bij het Leger des Heils aan de Kooikerweg, gelegen bij metrostation Ambachtsland. Daar hangt een groot paneel met informatie en ook hebben vrijwilligers flyers in de wijk verspreid waarop staat welke hulp er vanuit Coronahulp Zevenkamp gegeven kan worden. Dit vooral om de oudere, juist kwetsbare, groep te bereiken. Er is een boodschappenservice, maar ook een hondenuitlaatservice. Op donderdag kunnen de mensen zelfs een gratis lunch bestellen; twee broodjes per persoon. Hiervoor moeten zij woensdagavond bellen. Er is ook een service voor mensen die informatie over de maatregelen nodig hebben, maar ook voor die mensen die een praatje willen maken in deze angstige situatie," legt Soeshma Pandohi-Mishre, lid wijkcomité, Zevenkamp uit.

"Voedselbank Elly's Place heeft dankzij leveranciers Albert Heijn en Toko Sodiro (uit Ommoord) alles kunnen leveren. Buurtbewoners halen verse spullen voor elkaar en een jongere buurtbewoner heeft kaartjes gekocht, die ze naar verzorgingstehuizen wil sturen voor ouderen die geïsoleerd zitten. Het wijkcomité beschikt over een participatiebudget voor bewonersinitiatieven maar deze zijn on hold gezet vanwege de maatregelen van de overheid. Wij vragen bewoners om met een initiatief met betrekking tot het coronavirus te komen; voor mensen die elkaar steunen door op stap te gaan om boodschappen te gaan doen of door iets leuks te bezorgen. Een bewoner maakt een leuk boekje met kleurplaten voor de kinderen. We moeten samen de schouders eronder zetten zodat wij er allemaal goed uit komen," besluit Pandohi-Mishre. Meer informatie op Facebook (Zevenkamp Rotterdam), tel. via 010-2070500 of 06-51578861.

door Annemarie van der Ploeg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden