Studenten van Zadkine Startcollege in maken nu dagelijks 100 maaltijden die door Humanitas bij mensen thuisbezorgd worden.
Studenten van Zadkine Startcollege in maken nu dagelijks 100 maaltijden die door Humanitas bij mensen thuisbezorgd worden. (Foto: )

Studenten Zadkine Startcollege maken maaltijden om mensen te steunen

Rotterdam - Dat het corona virus niet alleen ellende met zich meebrengt, hebben we gemerkt. In tijden van crisis ontstaan de mooiste dingen en het is hartverwarmend om te zien dat Rotterdammers overal in de stad de mouwen opstropen om anderen te helpen. Zo ook bij Zadkine Startcollege op Rotterdam-Zuid!

Daar bereiden docenten van de horecaopleiding, samen met studenten, elke dag honderd maaltijden voor mensen die het financieel moeilijk hebben of de deur niet uit kunnen of durven. Eén van de initiatiefnemers, docent Kees Arons, vond dat de school zich nuttig kon maken om de crisis draaglijker te maken voor de zwakkeren in de stad. "De school ging dicht en de leerlingen krijgen onderwijs op afstand, maar toch wilden we meer doen. Daarom namen we contact op met het wijkteam van Humanitas en zij konden in kaart brengen wie daar behoefte aan heeft. Vervolgens heeft de welzijnsorganisatie honderd adressen geselecteerd en daarvoor bereiden we vanaf vandaag elke dag een gezonde en betaalbare maaltijd voor 3,50 euro. Humanitas zorgt voor de bezorging aan huis."

Toen de docenten dit idee kenbaar maakten, meldden zich al snel acht studenten om te helpen. En deze week komen daar nog eens zes bij. Arons: "Zowel collega’s als studenten staan in de rij om te komen helpen. Hartverwarmend. Maar er kunnen slechts zes mensen tegelijk in onze keuken staan, dus hebben we een schema gemaakt waarin elke dag twee andere studenten bijspringen. Voor de komende twee weken genoeg hulp dus." Arons benadrukt de strenge maatregelen om besmetting van het virus te voorkomen. "Alleen studenten en docenten die zich kiplekker voelen mogen de keuken in. Ook hebben we extra hygiënische maatregelen getroffen in en rondom de keuken." Hij hoeft niet lang na te denken over de vraag waarom hij het belangrijk vindt dit te doen. "We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje en daarom moeten we er voor elkaar zijn. Helpen brengt mensen bij elkaar. En daarnaast is betrokkenheid van onze studenten én docenten ook erg belangrijk. De meeste studenten willen heel graag. Op onze school willen ze vooral doén.”

door Rachid Benhammou

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden