Foto:

Caroline probeert tienduizenden bloemen te redden van de vuilcontainer

Rotterdam - De sierteeltsector dreigt om te vallen. Niemand koopt nog bloemen of planten. De veiling Royal FloraHolland heeft in haar 100-jarige bestaan nog nooit een crisis van deze omvang meegemaakt. Deze week werd bijna de helft van de aanvoer van bloemen en planten bij de veiling vernietigd; er is simpelweg geen afzetmarkt. 

Ook kweker Bram Breugem van BB Plant moet planten weggooien, rond de 30.000 per week. Dochter Caroline kan niet toekijken hoe deze gezonde planten in de vuilcontainer belanden. Samen met haar broers probeert ze de schade te beperken door ze aan consumenten aan te bieden tegen kostprijs.

De familie Breugem probeert waar mogelijk de planten een andere toekomst te bieden dan de container. 'Mijn moeder brengt al planten langs bij zorginstellingen, vrienden en familie. Mijn broers en ik willen ook ons steentje bijdragen om onze calla’s een nieuw thuis te geven. Zo kwamen we op het idee om in de omgeving dozen calla’s tegen kostprijs te verkopen. Naast het weggegeven van planten willen we natuurlijk ook het bedrijf van onze vader helpen.''

''We maken er liever iemand mee blij dan ze weg te gooien. Het mooie is wel dat we merken dat juist in deze tijd mensen planten extra waarderen. Als je toch thuis moet zitten, dan liever in een huis vol groen en vrolijke kleuren’’,  aldus Caroline.

Via de webshop van BB Plant  red je 6 calla’s voor €13,- en een doos met 12 calla’s voor €25,-. Dit is de kostprijs van de plant en kan worden gezien als onkostenvergoeding. In Rotterdam en omstreken wordt gratis bezorgd.

Heb je er een ander bedrag voor over? Of weet jij een goede bestemming voor de planten, zoals een verpleeg- of bejaardentehuis? Laat dit weten via sales@bbplant.nl . 

Meer berichten