Foto:

'Gewoon' elke week nieuwe kunst in Witte de Withstraat, júist ook voor personeel Erasmus MC

Rotterdam - Ondanks de crisis waar we in zitten, moet je soms ook het gewone leven van vroeger door laten gaan zoals je dat altijd gewend was. Dat vonden de mensen achter de kleinste galerie van Rotterdam ook. En dus is er gisteren (donderdag 19 maart) 'gewoon' weer zoals elke week een wissel geweest van de Aanschouw, de galerie in de muur van café de Schouw in de Witte de Withstraat. Zonder publiek natuurlijk.

Sowieso zal er niet zo veel publiek meer zijn natuurlijk, in deze tijd. De Witte de Withstraat is net zo leeg als de rest van de stad. Alle kroegen zitten voorlopig nog wel een tijdje potdicht. Maar er loopt dus wél personeel van het Erasmus MC door de straat, op weg naar huis of ov na een zware dienst. En juist voor die mensen hangt er nu keurig vanaf donderdag elke week een nieuw kunstwerk in de Aanschouw. Zoals dat al meer dan 18 jaar het geval is, nu 965 keer.

Nu hangt er een werk van Marcel Niehoff: 'Hoewel dit kunstwerk te denken geeft en niet meteen boven de bank komt te hangen is het wel een reactie op deze tijd. Marcel Niehoff speelt met beelden die hij in het nieuws voorbij ziet komen en vervormt die met de gedachte die die beelden bij hem opwekken', aldus Jaap en Olivier van de Aanschouw.

Meer berichten