(Foto: GinoPress B.V.)

Erasmus MC is voorbereid op patiënten met corona-virus

Rotterdam - Het Erasmus MC laat weten dat ze goed voorbereid zijn op het corona-virus. Hierdoor kunnen patiënten en bezoekers het ziekenhuis blijven bezoeken mocht er besmette patiënten zijn opgenomen.


'Er liggen tal van protocollen klaar die worden nageleefd op het moment dat een patiënt met (een vermoeden van) Covid-19 wordt binnengebracht. Als al bekend is dat er iemand in aantocht is met een vermoeden van COVID-19 of een bewezen besmetting, dan staat er al personeel bij de deur van de Spoedeisende Hulp klaar om de patiënt op te vangen.', aldus het Erasmus MC.

Patiënt met COVID-19 zullen worden opgenomen in een speciale isolatiekamer: 'Dat is een kamer met twee deuren en een klein portaaltje ertussen waar personeel en bezoek beschermende kleding kan aantrekken en zijn handen kan wassen en desinfecteren. De lucht in die kamer wordt afgezogen. De adem van de patiënt, waar virusdeeltjes in zitten, kan niet de gang of de andere kamers in. De luchtdruk in de kamer is zo geregeld dat de lucht niet door de deur naar buiten kan.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden