Ingrid Hoogstraten heeft bij Rotterdam Festivals een plan ingediend om in Charlois een groot 'Open Up' songfestival te organiseren.
Ingrid Hoogstraten heeft bij Rotterdam Festivals een plan ingediend om in Charlois een groot 'Open Up' songfestival te organiseren. (Foto: )

Ingrid Hoogstraten: 'Ik sprong een gat in de lucht na bericht over songfestival op Zuid'

Rotterdam - Overal in de stad zijn organisatoren bezig met hun eigen invulling. De lijst lijkt haast eindeloos. Deze keer aandacht voor het Charlois Open Up Songfestival (COUS), een eigen songfestival voor iedereen in Charlois.

door Joop van der Hor

Ingrid Hoogstraten (58) heeft bij Rotterdam Festivals een plan ingediend om in Charlois een groot 'Open Up' songfestival te organiseren voor met name kinderen vanaf 8 jaar en jong volwassenen. Niet in Ahoy maar gewoon buiten op straat, in de Huizen van de Wijk, bij de lokale horeca en in de zorgcentra.

Gat in de lucht

Wat was ze blij toen ze te horen kreeg dat haar plan in de prijzen was gevallen en op een leuke aanvangssubsidie van de gemeente kan rekenen. "Ik sprong een gat in de lucht toen ik het bericht kreeg van Reinier Weerts en directeur Johan Moerman van Rotterdam Festivals dat we het songfestival op Zuid mogen organiseren."

Uitverkorenen

"Er waren maar liefst 260 ideeën ingediend en wij zijn één van de uitverkorenen, geweldig toch! Maar toen ik even later aan een kopje thee zat realiseerde ik me pas hoeveel werk we in een hele korte tijd moeten verzetten om ook waar te maken wat we ons hebben voorgenomen."

Afri Open Up

Ze vertelt verder: "Afgelopen vrijdag heb ik in het Islamunda Theater kennis gemaakt met andere organisaties zoals het Afri Open Up festival uit de Rotterdamse Afrikaanderwijk, het Songfestival voor Dak- en Thuislozen, directeur Irene van Lierop van het Islamunda Theater en Suzanne Bruning van Open Up IJsselmonde. Fantastisch wat die middag allemaal voor positieve dingen naar boven werden gehaald. Het is niet alleen voor mij, maar voor iedereen hard aanpoten om straks in mei goed voor de dag te komen. Maar reken er maar op dat het gaat lukken, zeker met hulp van de Cultuurscout, de gebiedscommissie Charlois en anderen' zo laat Ingrid dolenthousiast weten."

Meer info over het Charlois Open Up Songfestival (COUS) op  www.songfestivalcharlois.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden