'Van jongs af aan vond ik Rotterdam al indrukwekkend, het is veel groter en spannender dan Brielle.' (Foto: Max Barendrecht)
'Van jongs af aan vond ik Rotterdam al indrukwekkend, het is veel groter en spannender dan Brielle.' (Foto: Max Barendrecht) (Foto: )
Rotterdammer van de Week

Frontman Timo Croes van Pig Frenzy treedt het liefst in z'n onderbroek op

Rotterdam - Timo Croes (22) is frontman van de punkband Pig Frenzy en een Rotterdams nachtdier. Met de band heeft hij er al een Europese tour op zitten en speelde hij op veel plekken door heel Nederland. De band is niet stil blijven zitten. Inmiddels zijn er twee ep’s uitgebracht en spelen ze door heel het land. Zelfs modemagazine Fantastic Man heeft de jongens van de band ontdekt, ze werden uitgenodigd voor een fotoshoot. Reden genoeg dus om met frontman Timo bij te kletsen over zijn connectie met Rotterdam. Timo is deze week Rotterdammer van de Week.

door Luuk Barendrecht

Hoe Rotterdams ben je? 

“Ondanks dat ik in Rotterdam geboren ben, ben ik hier niet opgegroeid. Ik ben geboren in het Sophia Kinderziekenhuis - o nee, wacht, dat lijkt me sterk... Ik app even mijn ma. Ik ben in ieder geval geboren in een ziekenhuis in Rotterdam, maar opgegroeid in Brielle. Van jongs af aan vond ik Rotterdam al indrukwekkend, het is veel groter en spannender dan Brielle. Daarom ben ik op mijn achttiende ook verhuisd naar de Tamboerstraat in Crooswijk. Toen was ik opeens vrij, er kwam heel veel bier en muziek kijken in mijn leven. Ook hoefde ik niet meer de bus om 23.30 uur te pakken om thuis te komen. Vroeger sliep ik ook wel eens op het station om dan de eerste metro richting Brielle te pakken, zo blij dat dat niet meer hoeft. O, het was trouwens het Ikazia Ziekenhuis waar ik geboren ben, mijn moeder heeft geantwoord.”

Wat zijn je favorieten plekken in Rotterdam?

“Ik kom het liefst in Worm, Duct tape Studio, BAR3, maar Wunderbar is misschien mijn favoriet. Het volk dat er rondloopt is fantastisch, alles mag en alles kan. Het is niet gelikt, maar lekker vrij en los. Het is een soort van tweede huiskamer. Het echte nachtleven is voor mij allemaal begonnen in Worm, ik ben daar als vrijwilliger begonnen en uiteindelijk als stagiair aan de slag gegaan. Ik vond het altijd razend interessant wat voor geks daar allemaal gebeurde, daarom ben ik ook als vrijwilliger aan de slag gegaan, zodat ik er ‘bij’ kon horen.”

Wat kan beter aan Rotterdam? 

“Het nachtleven en clubs die langer door mogen gaan. Rotterdam staat stil wat dat betreft, er verandert niet genoeg en er is weinig initiatief voor vernieuwing. Ook vind ik dat de Rotterdamse mentaliteit verloren gaat: alles wordt steeds gelikter en dat vind ik niet bij Rotterdam passen. Rotterdam moet wel van de Rotterdammers blijven.”

Wat waren de mooiste momenten van Pig Frenzy? 

“Zonder twijfel de tour die we deden door Frankrijk, Spanje en Portugal. Met een busje zijn we vanuit Rotterdam op één groot avontuur gegaan. Heel de reis hing samen van lauwe pizza’s en gekke ervaringen, maar het was zo ongelofelijk vet. We waren toen pas vier maanden bezig met onze liveshows en mochten gewoon al touren door Europa.”

Waarom treed je eigenlijk op in je onderbroek? 

“Dat vind ik chill. Tijdens shows kan het er nogal heftig aan toegaan. Als ik in mijn onderbroek sta hoef ik me geen zorgen te maken om mijn kleding en kan ik toch vrijer bewegen dan met een spijkerbroek aan. Het levert soms ook wel problemen op: ik ben wel eens mijn broek kwijtgeraakt in de kleedkamer - dat is toch ongemakkelijk als je daarna nog een biertje doet aan de bar.”

Waarom was Fantastic Man in jullie geïnteresseerd? 

“We kregen een berichtje op Instagram, van iemand die ons er cool uit vond zien en ons uitnodigde voor een shoot. Eigenlijk mag ik er niet meer over zeggen. We hebben een supergroot contract moeten tekenen over geheimhouding enzo. Ik weet zelf ook niet wanneer het gepubliceerd wordt, ik heb niet eens de foto’s gezien.”

Persoonlijk

Timo Croes werd geboren op 23 juli 1997 in het Ikazia Ziekenhuis.

Op zijn achttiende verhuisde hij naar de Tamboerstraat in Crooswijk, hij woont nu op het Marconiplein.
Timo is frontman van de punkband Pig Frenzy.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden