'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is te zien op 28, 29 februari en 1 maart in Theater Zuidplein (Foto: Raymond van Olphen)
'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is te zien op 28, 29 februari en 1 maart in Theater Zuidplein (Foto: Raymond van Olphen) (Foto: )

Zeer lovende recensies voor indringend stuk over en met statushouders

Rotterdam - Tientallen nieuwkomers spelen mee in grootse theaterbeleving naar de bestseller van Rodaan Al Galidi. De voorstelling 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' is te zien op 28, 29 februari en 1 maart in Theater Zuidplein. Vrijdag 28 februari gaat de voorstelling vergezeld van een talkshow met onder anderen Bahram Sadeghi, Sinan Can, In-Soo Radstake en Celeste Boddaert. 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' kreeg na de première van anderhalve week geleden overal zeer lovende recensies. 

Het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi verscheen in 2016. Regisseur Floris van Delft heeft het verhaal omgezet naar een grootse voorstelling met acteurs, musici en tientallen statushouders die uniek kijkje biedt in de levens van de mensen die wonen en werken in een azc en die hopeloos verstrikt dreigen te raken in het systeem.

De voorstelling vertelt het indringende verhaal van Semmier Kariem (gespeeld door Gouden Kalf-winnaar George Tobal), een jonge man die asiel aanvraagt in Nederland, droomt van een nieuw leven en soms hopeloos verstrikt raakt in het systeem.
Voor en na de voorstelling kun je op verkenning tijdens De Expeditie, het verdiepingsprogramma van Hoe ik talent voor het leven kreeg. Met talkshows, eten, film, muziek en meer krijg je een idee hoe het is om te vluchten en een nieuw leven te beginnen.

Kijk voor alle info op theaterzuidplein.nl.

Meer berichten