De legendarische musical Hello, Dolly! is komende weken te zien in het nieuwe Luxor. 
(Foto: Roy Beusker)
De legendarische musical Hello, Dolly! is komende weken te zien in het nieuwe Luxor. (Foto: Roy Beusker) (Foto: Roy Beusker)

'Hello, Dolly! heeft een prachtig decor, kostuums, veren… alles!'

Rotterdam - De legendarische musical comedy Hello, Dolly! komt naar het nieuwe Luxor. Met in de hoofdrollen Nederlands meest bekroonde musicalster Simone Kleinsma en onder anderen Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Freek Bartels en Marjolijn Touw.Hello, Dolly! ging in 1964 in première op Broadway. 

Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles), het script van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol werd vorig jaar gespeeld door Bette Midler die daar een Tony Award voor kreeg.

Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is Hello, Dolly! één van de populairste en meest gespeelde Broadway-musicals ooit. Het komische verhaal draait om Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te 'regelen', zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw / Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor… haarzelf!
Simone Kleinsma over de voorstelling: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘ja’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.”

Hello, Dolly! is te zien van 27 februari tot en met 22 maart in het nieuwe Luxor. Meer info en kaarten reserveren via nieuweluxor.nl.

Meer berichten