De LekkerSlim!-quiz leert leerlingen op een laagdrempelige manier over Rotterdam en andere thema's.
De LekkerSlim!-quiz leert leerlingen op een laagdrempelige manier over Rotterdam en andere thema's. (Foto: )

Op welke school zitten de slimste kinderen van Rotterdam?

Rotterdam - Ook dit jaar kunnen Rotterdamse basisscholen zich opgeven voor de leukste en spannendste quiz van het jaar: de LekkerSlim!-quiz. Groepen 7 en 8 strijden voor een finaleplek die op 15 juni gespeeld wordt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Aanmelden voor de voorronde kan nu op www.lekkerslimquiz.nl. De LekkerSlim!-quiz snijdt op een vrolijke manier grote 

Rotterdamse thema’s aan en geeft aandacht aan de uitblinkers in kennis. De quiz bestaat uit meerkeuzevragen en is leuk voor de hele klas, makkelijk in te passen in de lessen en nog leerzaam ook. De twee leerlingen met de hoogste score maken kans op een plek in de superspannende finale.

De leerlingen in de finale worden door hun hele klas aangemoedigd. Voor alle leerlingen zijn er deze dag extra activiteiten in de bibliotheek. De winnaars van de LekkerSlim!-quiz dragen een jaar lang de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2020’ én winnen een hoofdprijs voor de hele klas. Wat deze prijs inhoudt wordt binnenkort bekendgemaakt op www.lekkerslimquiz.nl.

Meer berichten