Spelers namens Excelsior Rotterdam in actie tijdens een potje Walking Football.
Spelers namens Excelsior Rotterdam in actie tijdens een potje Walking Football. (Foto: Excelsior Rotterdam)

Excelsior Rotterdam start in maart met Walking Football

Rotterdam - Excelsior Rotterdam start in maart met Walking Football. Dit is een activiteit bedoeld voor 55-plussers, die elke woensdag sporten en onder het genot van een kopje koffie kunnen bijpraten.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Tijdens een partijtje wordt niet gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten en het is bovendien een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

Walking Football past in het streven van Excelsior Rotterdam en haar maatschappelijke stichting Excelsior4All om de doelgroep Rotterdammers van 0 tot 100 jaar te bedienen. Excelsior4All heeft al veel projecten voor jeugd en jongeren en wil met dit nieuwe initiatief ook de doelgroep 55-plussers bedienen.

"De verhouding tussen sporten en mensen die vooral voor een kopje koffie en dus het sociale gebeuren komen, vinden wij minder belangrijk’’, zegt Andrean Loizides van Excelsior4All. "Wij vinden het vooral belangrijk dat mensen met elkaar in contact komen en dat ze met elkaar bezig zijn. Dat kan zowel op het sportveld, maar zeker ook door gezellig met elkaar aan tafel verhalen en herinneringen uit te wisselen.’’

Heeft u interesse om een keer te komen kijken? Of wilt u meer informatie over Walking Football? Neem dan contact op met Andrean Loizides via 010-3138699 of andrean.loizides@excelsior4all.nl.

Meer berichten