Foto:

Maaike Stift bezorgt met haar bakfiets een gezonde levensstijl

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via 'Schrijf mee' een bericht met foto plaatsen!

Ze groeien als biologische paddenstoelen uit de grond: gezonde, duurzame maaltijdservices. Deze start-ups in de healthy foodbranche focussen zich op de bewuste, drukbezette Rotterdammer die graag lekker en gezond eet. Voor hen moet eten weinig tot geen moeite en/of tijd kosten. Want, druk! Het bedrijf EAT.PEASY van oprichtster Maaike Stift is één van de Rotterdamse maaltijdservices die vaart op de honger naar gemak van haar klanten. De (plant)aardige Maaike Stift voorziet een grote omslag in de manier waarop mensen hun maaltijden nuttigen. Door haar eigen bestaansrecht met haar bedrijf, maar ook door initiatieven als de aankomende Nationale Week Zonder Vlees.

Beestachtig goed concept 
Maaltijdservice eigenaresse Maaike Stift vreet dagelijks heel veel kilometers met haar bakfiets vol bakjes. Ze fietst maaltijden naar diverse kantoren in Rotterdam. Ze bezorgt maaltijden, maar eigenlijk bezorgt ze een levensstijl. Maaike Stift vertelt: ‘Niet alleen wil de consument tijd besparen op het koken van een maaltijd, ook wil ze dat deze maaltijd gezond is. Zonder hierover na te hoeven denken. De vraag naar mentaal gemak stijgt en blijft naar verwachting stijgen*.’ En daar speelt EAT.PEASY dus op in met haar kant-en-klare, wetenschappelijk bewezen gezonde maaltijden. 

De maaltijden zijn plantaardig, lekker en haal je op bij verschillende pick-up locaties in Rotterdam. Iedere week eet je bij EAT.PEASY iets anders dankzij het wekelijks wisselende menu. ‘Ik snap heel goed dat het lastig is om elke dag te bedenken wat je weer voor gezonds moet koken. Of dat de energie om te koken na een volle werkdag weg is. I’ve been there, vandaar dat ik dit ben gaan doen,’ aldus Maaike.

Zaadjes planten voor een betere wereld
Op 9 maart 2020 gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit jaarlijks terugkerende initiatief stimuleert Nederlanders plantaardig te eten. Niet alleen motiveert de week om mensen gezonder te laten eten. Door een week geen vlees te eten, zou je zo’n 130 liter water besparen.** Goed voor mens én milieu dus. De vraag is waarom zou je het niet eens proberen? EAT.PEASY maakt het je nog gemakkelijker deze week met maaltijden waar je door gebalanceerde voedingswaarden geen vlees in mist.

Wat eten we vandaag?
Wat je vandaag, morgen of volgende week eet lees je op www.eatpeasy.nl. Je bestelt als consument de maaltijden, via een abonnement of los, online op de website. Ook daar komt een stuk duurzaamheid om de hoek kijken. Er wordt altijd ingekocht op basis van het aantal bestellingen om voedselverspilling te voorkomen. 

Bezorgt EAT.PEASY nog niet op een relevante locatie voor jou? Mail dit naar info@eatpeasy.nl/. 

*Blijkt uit onderzoek van Food Service Instituut Nederland (FSIN): https://fsin.nl/publicaties/501/fsin-beleidsmonitor-2019-2020

**Blijkt uit onderzoek van Blonk Consultants voor de Nationale Week Zonder Vlees: https://weekzondervlees.nl/waarom-doen-we-dit/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden