helaas, dit gaat dit jaar aan onze stad voorbij.
helaas, dit gaat dit jaar aan onze stad voorbij. (Foto: De Parade)

Theaterfestival de Parade slaat Rotterdam dit jaar over (en verhuist naar Eindhoven)

Rotterdam - Er is dit jaar géén editie van Theaterfestival de Parade in Rotterdam. Het festival, met wortels in júist onze stad, kan geen geschikte locatie vinden en verhuist naar Eindhoven. De bedoeling is dat de Parade in 2021 terugkeert in Rotterdam, in het Museumpark, waar dit jaar geen plek is. Het is voor het eerst in dertig jaar dat er komende zomer geen Parade in Rotterdam is.

De plek waar de Parade al sinds jaar en dag staat, het Museumpark, wordt intensief verbouwd. De Parade en de
gemeente Rotterdam hebben geen geschikte alternatieve locatie te vinden voor dit jaar. Om Rotterdam toch een soort plekje op de Parade te geven, neemt het theaterfestival dit jaar extra Rotterdamse theaterprogrammering mee op tournee naar de andere steden.

De Parade is een rondreizend theaterfestival. In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen op de Parade voor groot en klein. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen op de Parade te zien. Dit jaar is de dertigste editie van het festival.

Op vrijdag 29 mei slaat het festival haar tenten op naast het Parktheater in Eindhoven. Daarna volgen Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Data 2020

Eindhoven, vrijdag 29 mei t/m zondag 7 juni
Den Haag, vrijdag 10 juli t/m zondag 19 juli
Utrecht, vrijdag 24 juli t/m zondag 9 augustus
Amsterdam, vrijdag 14 augustus t/m zondag 30 augustus

Zie ook www.deparade.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden