Gewonnen!
Gewonnen! (Foto: Laurens van Wesep)

Awesome Rotterdammers investeren 20.000 euro in eigen stad

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar via 'Schrijf mee' een bericht met foto plaatsen!

Op dinsdagavond 11 februari gaf de Awesome Foundation Rotterdam voor de twintigste keer €1.000 cash weg voor het beste idee voor Rotterdam. De winnaar van deze editie: Slutwalk Rotterdam.

Op het grootste evenement van Awesome Foundation Rotterdam tot nu toe mochten vier mensen hun idee aan een breed publiek presenteren. Oftewel ‘pitchen’. Geen idee was te gek. Denk: gek, wild, innovatief, groen, sociaal betrokken, out-of-the-box. Aangezien er groot werd uitgepakt vond deze editie in Pathé Schouwburgplein plaats.

De Awesome Foundation Rotterdam bestaat uit een groep Rotterdammers die vijf keer per jaar €1.000 weggeeft aan een gers idee. Deze twintig Rotterdammers, de zogeheten trustees van de foundation, beoordelen je idee. Ze letten op ‘awesomeness’ en bekijken of het relevant of uniek of allebei is voor Rotterdam. Ook zien ze graag dat het idee snel en goed uitgevoerd kan worden.

De vier ideeën van de Pitch Night op 11 februari waren zeer uiteenlopend. Van een machine die sigarettenpeuken weggooien leuk maakt, tot kunst voor demente Rotterdamse ouderen. En van een demonstratie (SlutWalk) tegen vrouwen die worden lastiggevallen in Rotterdam tot een karaoke caravan op Blaak. SlutWalk kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de trustees en kreeg €1.000 cash om het idee te realiseren.

De volgende Pitch Night is op 15 april bij The Student Hotel Rotterdam. Toegang is gratis en ideeën kunnen tot uiterlijk 29 maart worden ingestuurd.

Meer berichten