Daar ligt ie, de Rotterdamse Berg.
Daar ligt ie, de Rotterdamse Berg. (Foto: Rotterdamse Dromers)

De Rotterdamse Berg, rijke fantasie of misschien wel werkelijkheid?

Rotterdam - Nederland heeft geen bergen, Rotterdam ook niet. Maar waarom zou daar geen verandering in kunnen komen? Als zo'n vraag in het hoofd van de Rotterdamse Dromers gaat zitten, dan weet je het wel... dan komt er een plan. Een plan voor 'de Rotterdamse Berg'!

Het plan is gemaakt door Derek van den Berg, Rodney Kastelan en Stijn van Pelt en je kunt het in zijn geheel nalezen op de website van de Rotterdamse Dromers. De dromers beloven er nog op terug te komen met meer artikelen. Je kunt ook zelf met ze meepraten als je goede ideeën hebt.

De Rotterdamse Berg komt aan de rand van de Kralingse Plas te liggen. Bovenop de berg is ruimte voor woningen, hotels en allerlei recreatie. Van wandelen tot fietsen, van skiën tot rodelen. En dat met uitzicht over de Kralingse Plas en de Rotterdamse skyline. In de berg kan er ook van alles gebeuren. wat te denken van opslag voor pakketjes? Volgens de initiatiefnemers ideaal om de bouw van al die 'blokkendozen' langs de Nederlandse snelwegen te voorkomen,. En je kunt in zo'n berg ook prima bioscopen, sportzalen of winkelcentra vestigen. 

'Een berg wekt bij ons toch vooral associatie op met de recreatieve functie', schrijven de Rotterdamse Dromers onder meer. 'Geschikt om te wandelen, te joggen en te fietsen. In de winters met sneeuw kunnen kinderen er vanaf sleeën. De Kralingse Golf kan er 18 heuvelachtige holes realiseren en met een ambitieuze ondernemer kan er zelfs een rodelbaan komen. Dit wordt de grootste groene parkachtige speeltuin van Nederland met een aantrekkingskracht die grensoverstijgend is!'

Maar misschien wel het belangrijkste, bij elke Rotterdamse plek waar op dit moment ruimte lijkt te zijn, is plek voor woningbouw: 'De woningproductie in Rotterdam heeft een megaboost nodig. Wij kozen een plek waar nog geen discussie over gevoerd wordt. In plaats van een snelweg met uitlaatgassen, spoorrails en een industrieterrein krijgt de Rotterdammer ter hoogte van het Terbregseplein een compleet nieuw landschap en duizenden woningen bij. Zo is de infrastructuur geen grens meer tussen oostelijke stadsdelen, maar wordt het met de Rotterdamse Berg weer een aaneengesloten gebied. Langsgaan bij de buurtjes in Kralingen is voor iemand in Ommoord ineens een klein wandelingetje.'

Een rijke fantasie of misschien wel een idee dat werkelijkheid wordt? Lees het op de website van de Rotterdamse Dromers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden