Saxofoonkwartet Spoken
Saxofoonkwartet Spoken (Foto: Spoken)

Vergeten steden klinken door

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Verdwaal in de muziek van saxofoonkwartet Spoken. Op zaterdag 29 februari (20:30u) spelen de muzikanten in het oude HBS-gebouw hun nieuwe muziek, geïnspireerd door de legende van Atlantis, kernramp Tsjernobyl, het verdronken land van Saeftinghe en de ondergrondse stad Derinkuyu.

Spoken neemt u via deze muziek mee naar spannende plekken met een bijzondere geschiedenis, sfeer en akoestiek. De meeslepende saxofoonmuziek, scenografie, het licht en publiek worden één tijdens deze unieke voorstelling op een bijzondere locatie: het oude HBS gebouw ('s Gravendijkwal 58B). U krijgt een voorproefje, want deze plek wordt in 2020 ontwikkeld tot broedplaats voor jonge makers op het gebied van dans en muziek.

Het kwartet werkt voor Lost Cities samen met geluidskunstenaar Oscar Peters. Scenograaf Katrijn Baeten en lichtontwerper Seppe Janssens maakten het decor. De nieuwe muziek ontstond onder andere door een compositie opdracht van Jazz International Rotterdam.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.jazzinternationalrotterdam.nl/spoken-lost-cities.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden