onthulling quilt
onthulling quilt (Foto: I Verhoeve)

Quiltgroep Charlois schenkt quilt vol hartjes aan Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op woensdag 12 februari jl. hebben de dames van de quiltgroep Charlois een quilt vol harten overhandigd aan het Maasstad ziekenhuis.

Al geruime tijd maken de vrijwilligers van Hartenlief, i.s.m. de quiltgroep Charlois, kussens in de vorm van een hart voor het Borstcentrum Zuid-Holland Zuid, waar het Maasstad ziekenhuis deel van uitmaakt.

Na een borstoperatie krijgen borstkanker patiënten een set kussens mee als ondersteuning bij dagelijkse activiteiten en voor verlichting van de pijn tijdens het slapen en autorijden.

Om de wachtruimte van de poli Chirurgie / mammacare in het Maasstad ziekenhuis op te vrolijken hebben de dames o.l.v. Dilly van der Padt, ook initiatiefneemster van Hartenlief, een quilt gemaakt voor aan de muur. Onder veel belangstelling werd de quilt vol harten afgelopen woensdag overhandigd.

Iedere quilt vertelt een verhaal. In het middenstuk zijn ‘open harten’ te zien, met eromheen meer dan 50 kleinere hartjes, welke verbonden zijn met elkaar door een golvende beweging. De makers willen hiermee het volgende uiten: stel je hart open voor elkaar, houdt elkaar vast in moeilijke tijden, zowel tijdens verdriet als blijdschap, elke dag weer.

De vraag naar hartenkussens blijft toenemen. Daarom is Hartenlief op zoek naar meer vrijwilligers die willen helpen bij het knippen, vullen en naaien van de hartenkussens.

Wilt u ons helpen, kom dan eens vrijblijvend binnen lopen bij wijkcentrum de Nieuwe Nachtegaal in Charlois. De dames komen 11 maart vanaf 13.30 uur weer bij elkaar om nieuwe harten te maken. Of neem contact op met Dilly van der Padt email: heartpillowborstcentrumzhz@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden