Plannen voor transformatie Lloydpier Rotterdam Blok D bekend

Rotterdam - Het gaat hard met de plannen op de Lloydpier en in de omgeving ervan. Vandaag is er wéér een bouwplan bekend geworden voor gezinswoningen. 

Gemeente Rotterdam heeft projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed als winnende partij geselecteerd voor de ontwikkeling van Blok D op de Lloydpier in Rotterdam. De Lloydpier wordt gezien als één van de belangrijkste transformatiegebieden voor gezinnen in de stad waarvan Blok D het sluitstuk vormt. Onder de naam WERF&CO hebben Paul de Ruiter Architects, WE Architecten en ZUS 135 woningen met horecagelegenheid en een avontuurlijke binnenwerf ontworpen.

Een prominente rol binnen het plan is het Maasvenster, een grote gevelopening waarmee de binnenwerf visueel en fysiek wordt verbonden met de openheid van de Maas. Volgens planning start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

De ontwikkellocatie bevindt zich naast het transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de iconische Euromast. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden