'Hondleiding' met Doerak door het Belasting & Douane Museum

Rotterdam - Met een nieuwe 'Hondleiding', twee tijdelijke tentoonstellingen en diverse activiteiten is er in de voorjaarsvakantie van alles te zien en doen in het Belasting & Douane Museum.

Het mooiste geld, echt en vals, is nog t/m zondag 8 maart zichtbaar voor publiek. Daarna gaan de bijzondere betaalmiddelen terug in de kluizen van De Nederlandsche Bank: van Kauri schelpen, Yapsteen, zout- en theegeld tot VOC-munten uit het scheepswrak van de Rooswijk, historische bankbiljetten en het oudste muntje ooit. De tentoonstelling -geopend door Koningin Máxima - neemt je mee op reis door de rijke geschiedenis van geld tot de meest recente ontwikkelingen in manieren van betalen en bewaren.

HONDleiding

Nieuw is de interactieve speurhond van de Douane 'Doerak'. Kinderen kunnen met Doerak op de arm in het museum rondsnuffelen. Hij legt van alles uit en geeft telopdrachten. Doerak is bij de balie op te halen. Reserveren vooraf kan ook, bel 088-1514900, om zeker te zijn van een plekje in zijn agenda op jouw gewenste dag en tijdstip.

Meesterwerken van Boijmans Zilveren topstukken en meesterwerken van o.a Jan Steen en Gerard Dou uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zijn bij ons te bewonderen. Op de schilderijen pronken vergelijkbare zilveren voorwerpen als die in het echt in de vitrines te zien zijn. Wie wil niet oog in oog staan met 'Hansje in de kelder'. Met de tentoonstelling "Samensmeden, meesters in zilver" doet het Belasting & Douane Museum mee aan 'Boijmans bij de Buren'.

Verder op de agenda

-dinsdag 25 februari: workshop 'Sparen doe je zo'

-donderdag 27 februari: Doeraks voorleesuurtje

-zondag 1 maart: workshop knutselen en kleien met zilverglans

Zie ook www.bdmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden