Dave Gonlag, Anesthesiemedewerker, Erasmus MC.
Dave Gonlag, Anesthesiemedewerker, Erasmus MC.

Primeur: AH op de Rotterdamse OK

Rotterdam - Het Erasmus MC is een wereldprimeur rijker: een supermarkt tussen de operatiekamers. Sinds een paar maanden is er een AH To Go geopend achter de deuren van het OK-complex in het Erasmus MC.

OK-medewerkers kunnen daar iets te eten te halen, zonder dat zij zich eerst hoeven te verkleden. Als zij voorheen in hun pauze van de afdeling af wilden, moesten de medewerkers zich vanwege hygiënevoorschriften eerst omkleden. En daar is er vaak geen tijd voor. Dave Gonlag, anesthesiemedewerker: "Soms heb je maar een paar minuten de tijd om te pauzeren, omdat een operatie bijvoorbeeld lang duurt. Tijd om om te kleden en iets te halen uit de restaurants in de openbare ruimtes, is er dan niet. De paar minuten die we hebben, kunnen we nu gebruiken om even wat te eten te halen op onze afdeling. Zo hoeven we ons niet om te kleden, kunnen we snel toch wat eten, en weer met energie verder werken."

Het komt ook voor dat OK-medewerkers 's nachts worden opgeroepen voor een spoedoperatie. "Zaak is dan om zo snel mogelijk in het ziekenhuis te zijn. Handig dat we op die onverwachte momenten ook gewoon toegang hebben tot de mini-supermarkt. Want er is geen tijd om thuis nog even een bammetje te smeren."

Zelfservice
In de supermarkt zijn vooral dagverse producten te koop. En natuurlijk koffie, het populairste product. Broodjes worden in de AH in de Passage van het Erasmus MC gebakken en naar het OK-complex gebracht, op de zesde verdieping. Voordat de schappen worden gevuld, doet de AH-medewerker een tijdelijk en wegwerp OK-pak aan. De AH To Go is verder onbemand. Betalen kan bij de twee kassa's van de zelfservice.

"Het heeft wel iets eigenwijs hè, een supermarkt op een OK-complex. Het is echt wel een innovatie. Dit past allemaal bij een stad als Rotterdam. Mijn collega's en ik vinden het vooral prachtig. Het is weer 's wat anders dan een kleffe boterham. Ik kijk echt wel uit naar een Italiaanse bol met kipkerrie en een smoothie erbij. En het is ook praktisch. De weinige minuten die we hebben kunnen we nu toch gebruiken om wat vers te eten en te drinken."

Dit artikel komt van Rotterdam. Make it Happen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden