De mensen maken Rotterdam leuk. En die mensen worden dit jaar getekend!

Rotterdam - Het zijn de mensen die Rotterdam zo leuk maken. Allerlei mensen, totaal verschillende mensen. Op Zuid, in het centrum, in Oost, Noord en West. Overal. En die mensen, wij allemaal dus, zijn het thema van de Rotterdamse stadstekenaars van 2020. Tekenaars die stadstekenaar willen worden, kunnen zich inschrijven!

Na een pilotproject in 2018, waarbij tien Rotterdamse kunstenaars tien verschillende gebouwen van de Rotterdamse architect Hugh Maaskant vastlegden, en de editie in 2019 waarbij drie kunstenaars de stad vanuit de thema's straatcultuur, stadslandbouw en sport tekenden, zijn CBK Rotterdam en het Stadsarchief Rotterdam dit jaar op zoek naar de Rotterdamse stadstekenaars van 2020. 

Het thema voor dit jaar is: Mensen maken de stad. De columnist en redacteur van NRC Lofti El Hamidi beschreef in een artikel Rotterdam als het nieuwe Nederland, dat is wat hij zag, zittend in de metro tijdens de avondspits. Gezocht wordt nu naar drie stadstekenaars die gewapend met een schetsboek dat nieuwe Rotterdam vastleggen. Niet door alleen middel van gebouwen, maar vooral de mensen die onze stad maken – op straat, aan het werk, jongeren, ouderen, in de tram, op de meubelboulevard, de Chinese supermarkt, de barbier, in het Zuiderpark, aan het Charloisse Hoofd, patat etend op de Afrikaandermarkt of de Binnenrotte, flanerend over de Hoogstraat tussen Bogatir en Woei  - kortom, de hele stad.

Ben jij degene die gezocht wordt? Kijk hier voor meer informatie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden