Studenten TU Delft testen raceauto zonder bestuurder in Rotterdam

Rotterdam - Er wordt de komende maanden met een autonome raceauto getest in de gashouder op het Ferro-terrein in M4H. De autonome raceauto wordt ontwikkeld door een dreamteam van de TU Delft: Formula Student Team Delft.

Dit jaar zijn er twee projecten binnen het team, namelijk het bouwen van een elektrische raceauto en het ontwikkelen van een autonome elektrische raceauto. Beide auto's doen in de zomer mee aan internationale studentencompetities, waaronder de grootste engineering designcompetitie ter wereld (Formula Student Germany).

Voor de autonome elektrische raceauto gebruikt het team de raceauto van vorig jaar die wordt aangepast met hardware zoals sensoren, en autonome software zodat de auto zelfstandig zonder bestuurder kan rijden. De auto racet zonder bestuurder door een circuit met blauwe pionnen aan de linkerkant en gele pionnen aan de rechterkant. Met een Lidar sensor en stereo camera's worden de pionnen gedetecteerd en opgeslagen, met deze gegevens wordt de te rijden route gepland. Bij het testen in de Ferro gashouder, wordt er data verzameld om de algoritmes zo snel en betrouwbaar mogelijk te maken.

Je kunt hier meer lezen over de testen van komende tijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden