Theater Rotterdam zoekt Rotterdamse oorlogsverhalen uit Nederlands-Indië

Rotterdam - Theater Rotterdam maakt samen met leerlingen van Mavo Centraal en het Wolfert college voor 4 en 5 mei een voorstelling met de oorlogsverhalen uit voormalig Nederlands-Indië. Hoe vormen deze verhalen van overzee de stadsgeschiedenis van Rotterdam? Wat is daar precies gebeurd? Voor deze voorstelling zoekt het theatergezelschap Rotterdamse oorlogsverhalen uit Nederlands-Indië en we hopen dat jullie ons kunnen helpen om onderstaande oproep te verspreiden.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer 'Theater Na de Dam'. Er worden ook door het hele land jongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden.

Theater Rotterdam maakt samen met leerlingen van Mavo Centraal en het Wolfert college een voorstelling met de oorlogsverhalen uit voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt. Hoe vormen deze verhalen van overzee de stadsgeschiedenis van Rotterdam? Wat is daar precies gebeurd?En waarom vieren we eigenlijk de bevrijding op 5 mei, terwijl buiten Europa de oorlog nog maanden doorging?

Voor dit bijzondere project Rotterdammers gezocht die de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met de jongeren die deze voorstelling maken. Op zaterdag 28 maart is er een bijeenkomst waar mensen samen komen met de jongeren om hun verhalen te vertellen. Dat kunnen kleine en grote verhalen zijn, waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Nederlands-Indië in de oorlogstijd en de periode daarna.

De verhalen worden gebruikt als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 4 en 5 mei op locatie in de stad.

Wil je als verteller deelnemen aan de bijeenkomst of ken je iemand met een verhaal, neem dan contact met ons op via educatie@theaterrotterdam.nl of 010 3032743.

Praktische informatie vertellersbijeenkomst

Datum: zaterdag 28 maart 2019
Tijd:13:30 tot 15:00
Plaats: Theater Rotterdam,
locatie Witte de With
William Boothlaan 8
3012 VJ Rotterdam

Kaartverkoop voor de voorstellingen op 4 en 5 mei start binnenkort via www.theaterrotterdam.nl

 

Meer berichten