Foto: Martijn van de Griendt

Goed nieuws voor Rotterdamse Helden: 'Geweldig dat we door kunnen gaan!'

Rotterdam - Het ministerie van VWS heeft Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) voor het project Rotterdamse Helden een vervolgsubsidie toegekend voor twee jaar. Met Rotterdamse Helden kunnen jongeren van 14 tot 27 jaar invulling geven aan hun maatschappelijke diensttijd (MDT) door zich voor minimaal 80 uur in te zetten voor een ander.

De jongeren kunnen kiezen uit meer dan 350 verschillende MDT-plekken bij onder andere scholen, sportclubs, zorgcentra, de bibliotheek of taalprojecten. Ook kunnen zij zich als bezoekmaatje inzetten bij ouderen thuis.

Jongeren krijgen bij Rotterdamse Helden de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en van betekenis te zijn voor een ander. De werving en werkwijze wordt afgestemd op de interesses en beschikbare tijd van de jongeren. Bijvoorbeeld met leuke wervingscampagnes, afwisselend en flexibel vrijwilligerswerk, interessante workshops en op jongeren afgestemde begeleiding en waardering.

Frank van der Meijden (directeur UVV) is erg blij met de vervolgsubsidie: ''Fantastisch dat we door kunnen met Rotterdamse Helden. Dit geeft ons de kans om onze werkwijze verder te ontwikkelen en minimaal 500 jongeren enthousiast te maken om hun MDT bij ons te doen. Het is geweldig om te zien dat zoveel jongeren iets voor een ander willen betekenen. Jongeren zijn hierdoor van grote betekenis voor kwetsbare Rotterdammers en dragen bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.''

Rotterdamse Helden werkt samen met een jongerenpanel en de partners Rotterdammersvoorelkaar, Thuis op Straat, PIT 010, Young Impact, Stichting Present en de Gemeente Rotterdam.

Meer berichten