De Verleiders Female brengen een spraakmakende mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. (Foto: Raymond van Olphen)
De Verleiders Female brengen een spraakmakende mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. (Foto: Raymond van Olphen) (Foto: RAYMOND VAN OLPHEN)

De Verleiders over de ongelijke strijd tussen man en vrouw

Rotterdam - De Verleiders maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Maak plaats voor De Verleiders Female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame!

Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen tijdens twee voorstellingen in het oude Luxor allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.

Dit alles volgens het bekende en beproefde concept van De Verleiders: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. De regie van De Verleiders Female is in handen van Tom de Ket (De Verleiders, Het Pauperparadijs). De Ket over de vrouwelijke variant van De Verleiders: "Na zes spraakmakende Verleiders-voorstellingen met mannen is het nu tijd voor de vrouwen. Ik dacht altijd dat ik vrij geëmancipeerd was. Na het werken met deze vrouwen weet ik dat dat tegenvalt. Dit stuk gaat over blinde vlekken waar flink in gewreven wordt."

De Verleiders leverden in het verleden al tal van maatschappijkritische stukken in de theaters. Zo werd de handelaren in 'big data' (Facebook, Google, Apple) al aangepakt in de voorstelling #niksteverbergen. Daarnaast voerde Verleider Marcel Hensema al eens actie tegen Shell waarbij hij de petitie 'neem Shell predicaat koninklijk af' opstelde. Volgens Hensema heeft Shell 'met zijn opstelling in het Groningse gas-verhaal alle bijzondere voorwaarden geschonden die hangen aan dat predicaat'.

De Verleiders, 18 en 19 februari, oude Luxor Theater.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden