Rozen, symbool van de liefde
Rozen, symbool van de liefde (Foto: Groen doen)

Plantenverhalen over de liefde bij het haardvuur

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Februari is de maand van de liefde. Over de oorsprong daarvan gaan verscheidene verhalen de ronde. Maar dat liefde en bloemen met elkaar te maken hebben staat vast. En dat thema staat centraal in Plantenverhalen over de liefde, op 20 februari in De Spoortuin, georganiseerd door Groen doen.

De Plantenverhalen nemen je mee op reis in de wereld van planten en kruiden in verschillende culturen. Welke rol spelen planten in de levens van uiteenlopende volken? Wat is hun geschiedenis en hoe worden ze symbolisch gebruikt in mythische verhalen? Laat je meevoeren door verhalenverteller Annet Breure en kom weer thuis. Want we komen altijd weer terug bij wat groeit en bloeit om ons heen, in de stad.

In deze post-Valentijn editie staat de liefde centraal. Luister en leer over de geschiedenis en symboliek van planten gerelateerd aan de liefde. Dompel je onder in verhalen uit verschillende tijden en culturen. Ontdek fabels en feiten over de werking en het gebruik van diverse kruiden op het gebied van de liefde én ervaar het zelf!

donderdag 20 februari van 19.30 tot 21 uur
locatie: De Spoortuin aan de Essenburgsingel 48 (bij het haardvuur)
prijs: €20-, inclusief proeverij en liefdescakejes
Info en inschrijven via groendoen.org/workshops

Meer berichten