(Deelscooter van Check voor Rotterdam Centraal. Foto: Check)
(Deelscooter van Check voor Rotterdam Centraal. Foto: Check)

Nieuwe deelscooters in Rotterdam

Rotterdam - In de Rotterdamse stad is er constant verandering. Zo wordt het centrum van de stad steeds moderner en zijn er veel plannen voor de hoogbouw. Dit betekent ook dat er steeds meer verkeersverstoppingen ontstaan in de binnenstad. Om dit te voorkomen, introduceert deelscooter bedrijf Check deelscooters. De elektrische vervoersmiddelen kunnen per minuut worden ingehuurd door middel van de Check-app.

De verkeersdrukte in Rotterdam is een groot probleem. Het is zó erg, dat je tijdens de avondspits ongeveer negentien minuten per half uur langer onderweg bent. Dit zorgt daarom ook voor veel frustratie onder stadsbewoners. Volgens Check zijn 39% van de autoritten van Rotterdammers korter dan twee kilometer. Om te zorgen voor minder drukte op de weg, raad Check de bewoners aan om de auto eens te laten staan en met een deelscooter op pad te gaan. De elektrische scooters van Check zijn sinds afgelopen week in de stad te vinden. Vanaf volgende maand komen er nog vierhonderd Check scooters bij.

Paul van Merrienboer, medeoprichter van Check hoopt dat de vervoersmiddelen een verschil kunnen maken in onze stad. "We willen een oplossing ontwikkelen die aansluit bij wat de stad echt nodig heeft. We doen het dan ook niet alleen, maar samen met de gemeente Rotterdam, de inwoners van Rotterdam en andere mobiliteitsdiensten die actief zijn".

De scooter, de auto of toch maar het openbaar vervoer? Er is keus genoeg. 

Meer berichten