Wethouder Bokhove opent de nieuwe fietsenstalling op de middenberm van het Weena.
Wethouder Bokhove opent de nieuwe fietsenstalling op de middenberm van het Weena.

Iedereen in Rotterdam fietst, en iedereen wil zijn fiets kwijt

Rotterdam - De wereld verandert. Steeds meer mensen reizen met de fiets door de stad. Of met het OV, of lopend. Maar vooral voor alle fietsen zijn er nieuwe parkeerplekken nodig, het aantal fietsen in Rotterdam steeg in tien jaar immers met zestig procent. Vandaag (maandag 10 februari) is op de middenberm van het Weena bij het Groot Handelsgebouw een nieuwe tijdelijk stalling geopend voor 550 fietsen.

De nieuwe stalling is nodig vanwege geplande werkzaamheden bij andere stallingen. Nog deze maand wordt bijvoorbeeld de kelderstalling van Rotterdam Centraal aangepakt. Hier worden 300 plekken gecreëerd voor fietsen met een afwijkend formaat. Deze plekken gaan ten koste van 350 gewone plekken. Maar dat moet buiten gecompenseerd worden.

In mei wordt de stalling aan de Provenierszijde, aan de achterkant van het station, uitgebreid met circa 700 plekken. Daar komen ook speciale plekken voor deelfietsen, scooters en bakfietsen. In oktober komt er ook nog een tijdelijke stalling aan de Conradstraat ( op het stukje groen bij de bushaltes, waar in de toekomst gebouwd gaat worden), dat moet 1100 extra plekken opleveren. Uiteindelijk komen er in totaal 1750 extra plekken bij aan de achterzijde en de voorzijde van het station. 

Wethouder Bokhove opende maandag de fietsenstalling op het Weena. Tot nu toe was er een strook groen op de middenberm. "Maar die komt terug hoor, natuurlijk! Veel Rotterdammers fietsen naar het station als ze met het openbaar vervoer verder reizen. Door te zorgen voor voldoende en veilige fietsenstallingen, is het nog aantrekkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. Je kunt je fiets nu veilig parkeren en bent snel bij het station. Deze nieuwe plekken zijn hard nodig, omdat steeds meer mensen fietsen en het openbaar vervoer gebruiken." 

Meer berichten